Lazania na slodko
75g rodzynek
75g suszonych moreli
75g platkow migdalowych
1 twarda gruszka
1 duze jablko
2 banany
sok z polowy cytryny
sok i starta skorka z 1 pomaranczy
2 paczki sosu waniliowego w proszku
ok. 700ml mleka do sosu
175g platow lazanii
Rodzynki namoczyc w goracej wodzie, gdy zmiekna, odcedzic.
Jablko i gruszke umyc, pokroic na cwiartki, pozbawic pesteki i pokroic jeszcze na mniejsze kawaleczki. Banany obrac i pokroic w talarki.. Morele rowniez pokroic na drobniejsze czesci.
Wszystkie owoce zalac sokiem z polowy cytryny.
Zrobic sos waniliowy wg opisu na opakowaniu, dodac do niego sok i starta skorke z jednej pomaranczy. Dobrze wymieszac. ¾ (trzy czwarte) polaczyc z mieszanka owocowa.
Ukladac na przemian owoce z sosem i platy lazanii. Wierzch zalac jeszcze pozostalym sosem waniliowym.
Wstawic do rozgrzanego piekarnika i 35 min. piec. Po tym czasie posypac platkami migdalowymi i piec jeszcze 10 min.
Na koniec mozna posypac cukrem pudrem.
75g rodzynek
75g suszonych moreli
75g platkow migdalowych
1 twarda gruszka
1 duze jablko
2 banany
sok z polowy cytryny
sok i starta skorka z 1 pomaranczy
2 paczki sosu waniliowego w proszku
ok. 700ml mleka do sosu
175g platow lazanii
Rodzynki namoczyc w goracej wodzie, gdy zmiekna, odcedzic.
Jablko i gruszke umyc, pokroic na cwiartki, pozbawic pesteki i pokroic jeszcze na mniejsze kawaleczki. Banany obrac i pokroic w talarki.. Morele rowniez pokroic na drobniejsze czesci.
Wszystkie owoce zalac sokiem z polowy cytryny.
Zrobic sos waniliowy wg opisu na opakowaniu, dodac do niego sok i starta skorke z jednej pomaranczy. Dobrze wymieszac. ¾ (trzy czwarte) polaczyc z mieszanka owocowa.
Ukladac na przemian owoce z sosem i platy lazanii. Wierzch zalac jeszcze pozostalym sosem waniliowym.
Wstawic do rozgrzanego piekarnika i 35 min. piec. Po tym czasie posypac platkami migdalowymi i piec jeszcze 10 min.
Na koniec mozna posypac cukrem pudrem.