Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Leczo z morelami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 1753057" data-attributes="member: 13254"><p>Przepis z książki "roślinna uczta smaków" Magdaleny Gembackiej. Wg autorki są to 2 porcje. Wg mnie 3-4.</p><p></p><p>2 cebule</p><p>1 duża czerwona papryka</p><p>1 duża żółta papryka</p><p>2 duże pomidory (bez skórki)</p><p>4 duże morele</p><p>1/2 łyżeczki suszonego tymianku</p><p>1/2 łyżeczki suszonego oregano</p><p>1/4 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie)</p><p>1/2 łyżeczki ostrej papryki wędzonej (dałam mniej słodkiej wędzonej, pul biber i trochę słodkiej zwykłej)</p><p>pół szklanki ugotowanej fasoli (może być z puszki)</p><p>1/2 tofu wędzonego (pominęłam)</p><p>olej rzepakowy</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju w dużym garnku.</p><p>2. Dodać pokrojone w paski papryki, po około 5 minutach pokrojone w kostkę morele. Wymieszać i dusić około 5 minut.</p><p>3. Dodać pokrojone pomidory. Dusić aż warzywa zmiękną.</p><p>4. Pokrojone w drobną kostkę tofu usmażyć na złoto na oleju. Dodać do warzyw. (ja robiłam bez tofu)</p><p>5. Dodać przyprawy.</p><p>Nie było napisane, kiedy dodać fasolę. Ja ją dodałam pod koniec, zamiast tofu.</p><p></p><p>[ATTACH]115038[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 1753057, member: 13254"] Przepis z książki "roślinna uczta smaków" Magdaleny Gembackiej. Wg autorki są to 2 porcje. Wg mnie 3-4. 2 cebule 1 duża czerwona papryka 1 duża żółta papryka 2 duże pomidory (bez skórki) 4 duże morele 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/4 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki ostrej papryki wędzonej (dałam mniej słodkiej wędzonej, pul biber i trochę słodkiej zwykłej) pół szklanki ugotowanej fasoli (może być z puszki) 1/2 tofu wędzonego (pominęłam) olej rzepakowy sól pieprz Wykonanie: 1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju w dużym garnku. 2. Dodać pokrojone w paski papryki, po około 5 minutach pokrojone w kostkę morele. Wymieszać i dusić około 5 minut. 3. Dodać pokrojone pomidory. Dusić aż warzywa zmiękną. 4. Pokrojone w drobną kostkę tofu usmażyć na złoto na oleju. Dodać do warzyw. (ja robiłam bez tofu) 5. Dodać przyprawy. Nie było napisane, kiedy dodać fasolę. Ja ją dodałam pod koniec, zamiast tofu. [ATTACH]115038[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Leczo z morelami
Top
Bottom