Legumina czekoladowa

volpe

Member
Cze 4, 2008
52
0
0
Składniki:

4 jajka
4 łyżki cukru
2 tabliczki czekolady
1/2 szkl. tartej bułki
1/2 cytryny
masło - do wysmarowania formy

Wykonanie:

1. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, białą masę.
2. Na tarce zetrzeć czekoladę i sparzoną skórkę cytryny. Dodać do masy jajecznej razem z ubitą na sztywno pianą z białek, tartą bułką i sokiem z cytryny.
3. Przełożyć ostrożnie do formy wysmarowanej masłem i piec 25 minut w średnio nagranym piekarniku - ok. 180 C.

Smacznego!
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy