- Cze 4, 2008
- 52
- 0
- 0
Składniki:
4 jajka
4 łyżki cukru
2 tabliczki czekolady
1/2 szkl. tartej bułki
1/2 cytryny
masło - do wysmarowania formy
Wykonanie:
1. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, białą masę.
2. Na tarce zetrzeć czekoladę i sparzoną skórkę cytryny. Dodać do masy jajecznej razem z ubitą na sztywno pianą z białek, tartą bułką i sokiem z cytryny.
3. Przełożyć ostrożnie do formy wysmarowanej masłem i piec 25 minut w średnio nagranym piekarniku - ok. 180 C.
Smacznego!
4 jajka
4 łyżki cukru
2 tabliczki czekolady
1/2 szkl. tartej bułki
1/2 cytryny
masło - do wysmarowania formy
Wykonanie:
1. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, białą masę.
2. Na tarce zetrzeć czekoladę i sparzoną skórkę cytryny. Dodać do masy jajecznej razem z ubitą na sztywno pianą z białek, tartą bułką i sokiem z cytryny.
3. Przełożyć ostrożnie do formy wysmarowanej masłem i piec 25 minut w średnio nagranym piekarniku - ok. 180 C.
Smacznego!