- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

3 buraki (ok. 500 g)
150 g sera typu feta
1 cebula
ciemny ocet balsamiczny
Buraki dokładnie myjemy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Studzimy, by nie parzyły rąk, i obieramy. Kroimy w dowolny sposób, np. w pół plastry lub kostkę.
Dodajemy obraną, posiekaną cebulę, skrapiamy octem balsamicznym (ilość wg uznania) i mieszamy w salaterce.
Wierzch posypujemy pokrojonym w kostkę serem feta.
(Można posolić, jeśli ktoś chce, lecz feta jest już i tak słona - ja nie solę dodatkowo.)
Podajemy do obiadu lub samą, ze świeżym pieczywem. Idealnie smakuje na śniadanie, jako dodatek do jajek sadzonych lub jajecznicy.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: