Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Lekka sałatka z buraka i fety
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1494035" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]86990[/ATTACH]</p><p></p><p>3 buraki (ok. 500 g)</p><p>150 g sera typu feta</p><p>1 cebula</p><p>ciemny ocet balsamiczny</p><p></p><p></p><p>Buraki dokładnie myjemy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Studzimy, by nie parzyły rąk, i obieramy. Kroimy w dowolny sposób, np. w pół plastry lub kostkę.</p><p></p><p>Dodajemy obraną, posiekaną cebulę, skrapiamy octem balsamicznym (ilość wg uznania) i mieszamy w salaterce.</p><p>Wierzch posypujemy pokrojonym w kostkę serem feta.</p><p>(Można posolić, jeśli ktoś chce, lecz feta jest już i tak słona - ja nie solę dodatkowo.)</p><p></p><p>Podajemy do obiadu lub samą, ze świeżym pieczywem. Idealnie smakuje na śniadanie, jako dodatek do jajek sadzonych lub jajecznicy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1494035, member: 2721"] [ATTACH=full]86990[/ATTACH] 3 buraki (ok. 500 g) 150 g sera typu feta 1 cebula ciemny ocet balsamiczny Buraki dokładnie myjemy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Studzimy, by nie parzyły rąk, i obieramy. Kroimy w dowolny sposób, np. w pół plastry lub kostkę. Dodajemy obraną, posiekaną cebulę, skrapiamy octem balsamicznym (ilość wg uznania) i mieszamy w salaterce. Wierzch posypujemy pokrojonym w kostkę serem feta. (Można posolić, jeśli ktoś chce, lecz feta jest już i tak słona - ja nie solę dodatkowo.) Podajemy do obiadu lub samą, ze świeżym pieczywem. Idealnie smakuje na śniadanie, jako dodatek do jajek sadzonych lub jajecznicy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Lekka sałatka z buraka i fety
Top
Bottom