- Maj 11, 2008
- 2,420
- 2,354
- 113
Bardzo smaczna, lekka zupa rybna - u nas bardzo lubiana, mam nadzieje, ze znajdzie swoich amatorow i na forum
Skladniki:
- papryka (ja biore zwykle pol zoltej i pol czerownej)
- marchewka (1 spora wystarczy)
- pol sporej cebuli
- ewentualnie pietruszka (ja nie daje, bo nie lubie)
- pomidor
- ok. 20 dkg. filetow z bialej ryby (np. tilapia)
- woda (1.5 - 2 l.)
- olej, przyprawy (sol, pieprz, papryka slodka, majeranek, oregano)
Warzywa (oprocz pomidorow) pokroic i poddusic na oleju, zalac woda i gotowac ok. 30-45 minut. Dodac pokrojona w kostke rybe i pomidora (tez pokrojonego
). Calosc jeszcze chwile pogotowac, doprawic do smaku i jesc
Fotka srednio ladna, ale jak zrobic zdjecie zupie, no jak?

Skladniki:
- papryka (ja biore zwykle pol zoltej i pol czerownej)
- marchewka (1 spora wystarczy)
- pol sporej cebuli
- ewentualnie pietruszka (ja nie daje, bo nie lubie)
- pomidor
- ok. 20 dkg. filetow z bialej ryby (np. tilapia)
- woda (1.5 - 2 l.)
- olej, przyprawy (sol, pieprz, papryka slodka, majeranek, oregano)
Warzywa (oprocz pomidorow) pokroic i poddusic na oleju, zalac woda i gotowac ok. 30-45 minut. Dodac pokrojona w kostke rybe i pomidora (tez pokrojonego


Fotka srednio ladna, ale jak zrobic zdjecie zupie, no jak?
