- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
fajna, szybka zupka, w sam raz na lato
50g granulatu sojowego, grubego
1500 ml rosolku warzywnego
2 duze marchewki
150g pieczarek
1 duza cukinia
3 zabki czosnku
2 cebulki dymki cale
2 lyzki sosu sojowego
1 lyzka miodu
szczypta ostrej papryki
szczypta imbiru
szczypta otartej skorki z cytryny
sol, pieprz
do rosolku wrzucic granulat, zagotowac, sciagnac z ognia i zostawic na 20 minut
w tym czasie marchew zetrzec na grubych oczkach lub na slupki julien
pieczarki pokoric w plasterki, cukinie w polplaterki
czosnek w plasterki, cebulke w polplasterki(zielona czes w kawaleczki)
na patelni lub w woku rozgrzac olej lub maslo(u mnie ghee)
wrzucic czosnek i cebulke, krotko poddusic, potem dodac reszte warzyw
podsmazyc krotko
po uplywie 20 minut ponownie zagotowac rosol z soja i dodac warzywa i reszte przypraw, pogotowac krociutko ok. 4 minut, dosmaczyc
posypac rzezucha lub kielkami
smacznego
50g granulatu sojowego, grubego
1500 ml rosolku warzywnego
2 duze marchewki
150g pieczarek
1 duza cukinia
3 zabki czosnku
2 cebulki dymki cale
2 lyzki sosu sojowego
1 lyzka miodu
szczypta ostrej papryki
szczypta imbiru
szczypta otartej skorki z cytryny
sol, pieprz
do rosolku wrzucic granulat, zagotowac, sciagnac z ognia i zostawic na 20 minut
w tym czasie marchew zetrzec na grubych oczkach lub na slupki julien
pieczarki pokoric w plasterki, cukinie w polplaterki
czosnek w plasterki, cebulke w polplasterki(zielona czes w kawaleczki)
na patelni lub w woku rozgrzac olej lub maslo(u mnie ghee)
wrzucic czosnek i cebulke, krotko poddusic, potem dodac reszte warzyw
podsmazyc krotko
po uplywie 20 minut ponownie zagotowac rosol z soja i dodac warzywa i reszte przypraw, pogotowac krociutko ok. 4 minut, dosmaczyc
posypac rzezucha lub kielkami
smacznego
