- Mar 20, 2008
- 7,689
- 860
- 113
POSYPKA KOKOSOWA:
20 dag kokosu dobrze wymieszać z 1/3 kostki margaryny i 10 dag cukru. Uformować 3-4 kulki i wstawić do zamrażalnika.
CIASTO:
Na stolnicy dokładnie połączyć 1 i 1/3 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru pudru, 1/2 kostki margaryny, 1 jajko, 1 łyżkę proszku do pieczenia i 2 łyżki śmietany. Ciasto dobrze zagnieść, aby się nie lepiło, uformować kulę, oprószyć mąką i wstawić do lodówki.
MASA SEROWA:
Wymieszać dokładnie 5 serków homogenizowanych (naturalnych) z opakowaniem budyniu (śmietankowego bądź waniliowego), 1/2 szklanki cukru pudru, 2 opakowaniami cukru waniliowego i 3 żółtkami. Z białek ubić pianę, dodać do sera i delikatnie zmiksować.
Na wysmarowaną tłuszczem i posypanej bułką tartą blasze wyłożyć ciasto i ponakłuwać delikatnie widelcem. Na cieście poukładać brzoskwinie (z puszki; należy je porozcinać wszerz, aby uzyskać 2-3 plastrów z jednej połówki). Na owoce wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć kulki kokosowe. Piec 1 - 1,5 godz w temp. 180 stopni (zależy od pieca).
Osobiście baaardzo polecam to ciasto.
Jest bardzo proste do zrobienia, a przy tym lekkie i pyszne.
Moża także użyć innych owoców. Dołączam kilka zdjęć sernika, którego dzisiaj upiekłam
na przyszłość życzę smacznego
20 dag kokosu dobrze wymieszać z 1/3 kostki margaryny i 10 dag cukru. Uformować 3-4 kulki i wstawić do zamrażalnika.
CIASTO:
Na stolnicy dokładnie połączyć 1 i 1/3 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru pudru, 1/2 kostki margaryny, 1 jajko, 1 łyżkę proszku do pieczenia i 2 łyżki śmietany. Ciasto dobrze zagnieść, aby się nie lepiło, uformować kulę, oprószyć mąką i wstawić do lodówki.
MASA SEROWA:
Wymieszać dokładnie 5 serków homogenizowanych (naturalnych) z opakowaniem budyniu (śmietankowego bądź waniliowego), 1/2 szklanki cukru pudru, 2 opakowaniami cukru waniliowego i 3 żółtkami. Z białek ubić pianę, dodać do sera i delikatnie zmiksować.
Na wysmarowaną tłuszczem i posypanej bułką tartą blasze wyłożyć ciasto i ponakłuwać delikatnie widelcem. Na cieście poukładać brzoskwinie (z puszki; należy je porozcinać wszerz, aby uzyskać 2-3 plastrów z jednej połówki). Na owoce wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć kulki kokosowe. Piec 1 - 1,5 godz w temp. 180 stopni (zależy od pieca).
Osobiście baaardzo polecam to ciasto.




na przyszłość życzę smacznego
