Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Lekkie ciasto jogurtowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sapphire" data-source="post: 842508" data-attributes="member: 14959"><p>400 ml jogurtu naturalnego wymieszać ze szklanką cukru.</p><p>Mieszając dodawać stopniowo 2 jajka i 2 szklanki mąki połączonej z proszkiem do pieczenia. Kiedy ciasto będzie gładkie wylać do średniej wielkości tortownicy i piec w 180 sopni do momentu aż zacznie odstawać od formy i lekko się zrmieni.</p><p></p><p>Na zimne ciasto wyłożyć ubitą kremówkę połączoną z przetartymi owocami (jagody, jeżyny, maliny, truskawki...)</p><p></p><p>Na masę smietanowo - owocową wyłożyć te same owoce, które daliśmy do masy. Zalać tężejącą galaretką.</p><p></p><p></p><p>Mniej tuczącą alternatywą dla kremówki jest użycie serka twarogowego lub homogeniozowanego i dodanie do niego w odpowiedniej proporcji żelatyny i owoców.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sapphire, post: 842508, member: 14959"] 400 ml jogurtu naturalnego wymieszać ze szklanką cukru. Mieszając dodawać stopniowo 2 jajka i 2 szklanki mąki połączonej z proszkiem do pieczenia. Kiedy ciasto będzie gładkie wylać do średniej wielkości tortownicy i piec w 180 sopni do momentu aż zacznie odstawać od formy i lekko się zrmieni. Na zimne ciasto wyłożyć ubitą kremówkę połączoną z przetartymi owocami (jagody, jeżyny, maliny, truskawki...) Na masę smietanowo - owocową wyłożyć te same owoce, które daliśmy do masy. Zalać tężejącą galaretką. Mniej tuczącą alternatywą dla kremówki jest użycie serka twarogowego lub homogeniozowanego i dodanie do niego w odpowiedniej proporcji żelatyny i owoców. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Lekkie ciasto jogurtowe
Top
Bottom