6 jajek ugotowanych na twardo, 3-4 ugotowane ziemniaki, 3-4 ogórki kiszone, 2 pomidory, pęczek rzodkiewki, szczypiorek, majonez cały lub pół na pół z jogurtem naturalnym
Jajka obrać ze skorupki, oddzielić białka od żółtek.
Na dno przeźroczystego naczynia zetrzeć na małych oczkach białka. Posmarować warstwą mieszaniny majonezu z jogurtem.
Następnie posiekać drobno ogórka i wyłożyć do naczynia lekko przyciskając, posmarować majonezem z jogurtem.
Na wierzch zetrzeć na grubych oczkach ziemniaki, przycisnąć i posmarować "naszą" mieszaniną.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w miarę grube plastry. Rozłożyć je równomiernie, tak aby stanowiły kolejną warstwę sałatki.
Następnie posmarować je smarowidłem.
Na pomidorki wysypać drobno posiekaną rzodkiewkę i znów warstwę mieszaniny jogurtu z majonezem.
Na wierzch utrzeć należy na małych oczkach żółtka. I sałatka prawie gotowa.
Teraz tak przygotowaną sałatkę umieścić na min. 2 godziny w lodówce.
Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Jajka obrać ze skorupki, oddzielić białka od żółtek.
Na dno przeźroczystego naczynia zetrzeć na małych oczkach białka. Posmarować warstwą mieszaniny majonezu z jogurtem.
Następnie posiekać drobno ogórka i wyłożyć do naczynia lekko przyciskając, posmarować majonezem z jogurtem.
Na wierzch zetrzeć na grubych oczkach ziemniaki, przycisnąć i posmarować "naszą" mieszaniną.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w miarę grube plastry. Rozłożyć je równomiernie, tak aby stanowiły kolejną warstwę sałatki.
Następnie posmarować je smarowidłem.
Na pomidorki wysypać drobno posiekaną rzodkiewkę i znów warstwę mieszaniny jogurtu z majonezem.
Na wierzch utrzeć należy na małych oczkach żółtka. I sałatka prawie gotowa.
Teraz tak przygotowaną sałatkę umieścić na min. 2 godziny w lodówce.
Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
