Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Letnia zupa z młodych warzyw
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="margarett" data-source="post: 1319671" data-attributes="member: 5388"><p>Składniki: </p><p>1 cebula </p><p>ok 8-10 malutkich ziemniaków </p><p>pół papryki czerwonej </p><p>2 młode marchewki</p><p>1 pietruszka (młody korzeń)</p><p>2 młode pory </p><p>2 kalarepki </p><p>3 szklanki bulionu (może być drobiowy) </p><p>słodka śmietanka 12 % </p><p>pieprz, sól</p><p>oliwa, masło </p><p>koperek</p><p></p><p>Wykonanie: </p><p>Rozgrzać oliwę z odrobniną masła i poddusić cebulę, dodać paprykę i ziemniaki pokrojone w kostkę, posolić i chwilę razem dusić na niewielkim ogniu. Dodać bulion oraz marchewkę, pietruszkę, pory pokrojone w talarki oraz kalarepkę pokrojoną w kostkę. Gotować do miękkości. Odlać 2-3 chochelki zupy i zblenderować wraz z kilkoma łyżkami śmietanki. Dodać do zupy, popierzyć (ew. jeszcze posolić). Gotowe! Posypać koperkiem na talerzach.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="margarett, post: 1319671, member: 5388"] Składniki: 1 cebula ok 8-10 malutkich ziemniaków pół papryki czerwonej 2 młode marchewki 1 pietruszka (młody korzeń) 2 młode pory 2 kalarepki 3 szklanki bulionu (może być drobiowy) słodka śmietanka 12 % pieprz, sól oliwa, masło koperek Wykonanie: Rozgrzać oliwę z odrobniną masła i poddusić cebulę, dodać paprykę i ziemniaki pokrojone w kostkę, posolić i chwilę razem dusić na niewielkim ogniu. Dodać bulion oraz marchewkę, pietruszkę, pory pokrojone w talarki oraz kalarepkę pokrojoną w kostkę. Gotować do miękkości. Odlać 2-3 chochelki zupy i zblenderować wraz z kilkoma łyżkami śmietanki. Dodać do zupy, popierzyć (ew. jeszcze posolić). Gotowe! Posypać koperkiem na talerzach. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Letnia zupa z młodych warzyw
Top
Bottom