Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Libanski Shish Taouk*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1330261" data-attributes="member: 5590"><p>To ja sie tu wpisze bo robilam podobnie, wiec bez sensu zakladac kolejny temat. Przepis powstal po przejrzeniu kilku przepisow na shish taouk. Lubie gdy mieso na grilla jest dobrze doprawione, mozna zmniejszyc ilosc przypraw.</p><p></p><p>[ATTACH=full]75978[/ATTACH] [ATTACH=full]75979[/ATTACH]</p><p></p><p>500g piersi kurczaka pokrojonego w kostke</p><p></p><p>1 lyzeczka ostrych platkow papryki</p><p>0,5 lyzeczki mielonego kuminu</p><p>0,5 lyzeczki mielonej kolendry</p><p>1 lyzeczka soli</p><p>1 lyzeczka pieprzu</p><p>1 lyzeczka suszonego tymianku</p><p>0,5 lyzeczki mielonego ziela angielskiego</p><p>1/4 lyzeczki cynamonu</p><p>1/4 lyzeczki mielonych gozdzikow</p><p>2-3 lyzeczki koncentratu pomidorowego</p><p>3-4 zabki czosnku zmiazdzone</p><p>2 lyzki soku z cytryny</p><p></p><p>2-3 lyzki jogurtu</p><p></p><p>cebula, pokrojona na kawalki</p><p>papryka, pokrojona na kawalki</p><p>patyczki na szaszlyki</p><p></p><p>1. Wszystkie skladniki wymienione w najdluzszej kolumnie wymieszac razem na paste. Paste wetrzec w kurczaka, dodac jogurt i wymieszac.</p><p>2. Marynowac 2-5 godzin ale nie dluzej bo jogurt i sok z cytryny zaczna &quot;trawic&quot; kurczaka.</p><p>3. Nadziac naprzemiennie z papryka i cebula na patyczki i grillowac.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1330261, member: 5590"] To ja sie tu wpisze bo robilam podobnie, wiec bez sensu zakladac kolejny temat. Przepis powstal po przejrzeniu kilku przepisow na shish taouk. Lubie gdy mieso na grilla jest dobrze doprawione, mozna zmniejszyc ilosc przypraw. [ATTACH=full]75978[/ATTACH] [ATTACH=full]75979[/ATTACH] 500g piersi kurczaka pokrojonego w kostke 1 lyzeczka ostrych platkow papryki 0,5 lyzeczki mielonego kuminu 0,5 lyzeczki mielonej kolendry 1 lyzeczka soli 1 lyzeczka pieprzu 1 lyzeczka suszonego tymianku 0,5 lyzeczki mielonego ziela angielskiego 1/4 lyzeczki cynamonu 1/4 lyzeczki mielonych gozdzikow 2-3 lyzeczki koncentratu pomidorowego 3-4 zabki czosnku zmiazdzone 2 lyzki soku z cytryny 2-3 lyzki jogurtu cebula, pokrojona na kawalki papryka, pokrojona na kawalki patyczki na szaszlyki 1. Wszystkie skladniki wymienione w najdluzszej kolumnie wymieszac razem na paste. Paste wetrzec w kurczaka, dodac jogurt i wymieszac. 2. Marynowac 2-5 godzin ale nie dluzej bo jogurt i sok z cytryny zaczna "trawic" kurczaka. 3. Nadziac naprzemiennie z papryka i cebula na patyczki i grillowac. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Libanski Shish Taouk*
Top
Bottom