Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Light Silesian Rye
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nikka" data-source="post: 1670606" data-attributes="member: 3798"><p>Właśnie robię ciemniejszą wersje chleba. Już drugi raz, pierwszy był wiele lat temu. Rzadko tutaj dyskutowana była ciemniejsza wersja, a ten bochenek niby ma podane proporcje, ale wszyscy - z tego co widzę- go przerabiają pod względem ilości wody i sposobu w tym temp pieczenia. Jest lepki, bardzo. Dodałam mąki. Składam, poprawiła się struktura. Widziałam zmiany u Mirabbelki, Krystyny, a co sądzicie o tej zmianie <a href="http://www.waniliowachmurka.pl/2015/03/ciemny-zytni-chleb-polski-dark-silesian.html?m=1" target="_blank">http://www.waniliowachmurka.pl/2015/03/cie...lesian.html?m=1</a></p><p></p><p>Ten chleb był kiedyś w weekendowej piekarni i tam tez sugerowano modyfikacje. Ten jasny jest taki, ze można robić wedle przepisu, a ten ciemny widzę ze nie bardzo. Chętnie usłyszę Wasze opinie na jego temat. Ufam Mirabbelce (nawet nie wiem czy tu jeszcze zagłada), ale nie chce zostawiać części zaczynu do kolejnego wypieku. Jakie proporcje zastosować bez tego zabiegu?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nikka, post: 1670606, member: 3798"] Właśnie robię ciemniejszą wersje chleba. Już drugi raz, pierwszy był wiele lat temu. Rzadko tutaj dyskutowana była ciemniejsza wersja, a ten bochenek niby ma podane proporcje, ale wszyscy - z tego co widzę- go przerabiają pod względem ilości wody i sposobu w tym temp pieczenia. Jest lepki, bardzo. Dodałam mąki. Składam, poprawiła się struktura. Widziałam zmiany u Mirabbelki, Krystyny, a co sądzicie o tej zmianie [URL="http://www.waniliowachmurka.pl/2015/03/ciemny-zytni-chleb-polski-dark-silesian.html?m=1"]http://www.waniliowachmurka.pl/2015/03/cie...lesian.html?m=1[/URL] Ten chleb był kiedyś w weekendowej piekarni i tam tez sugerowano modyfikacje. Ten jasny jest taki, ze można robić wedle przepisu, a ten ciemny widzę ze nie bardzo. Chętnie usłyszę Wasze opinie na jego temat. Ufam Mirabbelce (nawet nie wiem czy tu jeszcze zagłada), ale nie chce zostawiać części zaczynu do kolejnego wypieku. Jakie proporcje zastosować bez tego zabiegu? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Light Silesian Rye
Top
Bottom