Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Likier z dyni
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="doris71" data-source="post: 1223921" data-attributes="member: 12179"><p>Obrodziły nam dynie.</p><p>Córka chciała zrobić wino ale po lekturze w necie zrezygnowałyśmy.</p><p>Tu znalazłyśmy inspirację </p><p><a href="http://www.wielkiezarcie.com/recipe53238.html" target="_blank">http://www.wielkiezarcie.com/recipe53238.html</a></p><p></p><p>Dynię pokroić w kostkę 1/2 cm X 1/2 cm, </p><p>zasypać obficie cukrem, uwaga puszcza dużo soku,</p><p>na drugi dzień odlac sok, dynię ugotować z np.: pomarańczą,</p><p>produktem ubocznym likieru jest dżem dyniowo-pomarańczowy.</p><p>Sok odstawić do lodówki na 3 tygodnie, musi być dobrze słodki żeby nie spleśniał.</p><p></p><p>Nasz dyniowy sok z cukrem stał od 02.11.2011 do 03.12.2011 w lodowce, </p><p>w niepełnym słoiku spleśniał niestety. Za to w drugim gdzie było znacznie więcej cukru </p><p>zrobił się gęsty jak kisiel, zagrzałam i odparowałam i dałam do zimnego spirytus.</p><p>Likier jest gęsty, słodki ale aromat raczej słaby jak to dynia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="doris71, post: 1223921, member: 12179"] Obrodziły nam dynie. Córka chciała zrobić wino ale po lekturze w necie zrezygnowałyśmy. Tu znalazłyśmy inspirację [URL="http://www.wielkiezarcie.com/recipe53238.html"]http://www.wielkiezarcie.com/recipe53238.html[/URL] Dynię pokroić w kostkę 1/2 cm X 1/2 cm, zasypać obficie cukrem, uwaga puszcza dużo soku, na drugi dzień odlac sok, dynię ugotować z np.: pomarańczą, produktem ubocznym likieru jest dżem dyniowo-pomarańczowy. Sok odstawić do lodówki na 3 tygodnie, musi być dobrze słodki żeby nie spleśniał. Nasz dyniowy sok z cukrem stał od 02.11.2011 do 03.12.2011 w lodowce, w niepełnym słoiku spleśniał niestety. Za to w drugim gdzie było znacznie więcej cukru zrobił się gęsty jak kisiel, zagrzałam i odparowałam i dałam do zimnego spirytus. Likier jest gęsty, słodki ale aromat raczej słaby jak to dynia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Likier z dyni
Top
Bottom