Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Linguine z malzami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Boshka" data-source="post: 440444" data-attributes="member: 2183"><p>Proste i szybkie</p><p></p><p>Skladniki:</p><p></p><p>300 g linguine</p><p>okolo 1 litra swiezych malz</p><p>3 zabki czosnku</p><p>2-3 lyzki oliwy</p><p>okolo 200 ml wytrawnego bialego wina (dalam Pinot Grigio)</p><p>natka pietruszki</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Malze wrzucic do durszlaka, wlozyc do zlewu i odkrecic zimna wode, zeby sobie leciala przez kilka minut. Nastepnie sprawdzic czy sa jakies otwarte, te nalezy wyrzucic. Reszte oczyscicz z 'brodek' i piasku. </p><p></p><p>Wstawic wode na linguine, posolic. Po zagotowaniu wrzucic makaron. </p><p></p><p>W tym czasie obrac czosnek, lekko zmiazdzyc koncen noza i posiekac (jestem goraca przeciwniczka prasek do czosnku, czy jak to sie nazywa). Na patelni rozgrzac oliwe, wrzucic czosnek, chwile posmazyc, wrzucic malze, wlac wino i przykryc patelnie. Zwiekszyc plomien, pogotowac 2 minuty, potrzasnac patelnia i jeszcze pogotowac kolejne 2 minuty. </p><p></p><p>Nastepnie wylozyc malze na sito, ale nie wylewac sosu, wyjac ze skorupek zostawiajac kilka w muszlach. </p><p></p><p>W czasie, kiedy wyjmujemy malze, nalezy redukowac na patelni sos. </p><p></p><p>Makaron po ugotowaniu wrzucic na patelnie, dodac muszle i posypac natka pietruszki. Wymieszac i zostawic na patelni jeszcze 2 minuty. </p><p></p><p>Wyjac na talerze i podawac. </p><p></p><p>Najwiecej czasu zajmuje czyszczenie muszli. </p><p></p><p>PS. Czesto po wyjeciu z lodowki wiele muszli jest otwartych, ale jesli bedziemy je polewac zimna woda, powinny sie zamknac. Te, ktore sie nie zamkna sa definitywnie do wyrzucenia! </p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Boshka, post: 440444, member: 2183"] Proste i szybkie Skladniki: 300 g linguine okolo 1 litra swiezych malz 3 zabki czosnku 2-3 lyzki oliwy okolo 200 ml wytrawnego bialego wina (dalam Pinot Grigio) natka pietruszki Wykonanie: Malze wrzucic do durszlaka, wlozyc do zlewu i odkrecic zimna wode, zeby sobie leciala przez kilka minut. Nastepnie sprawdzic czy sa jakies otwarte, te nalezy wyrzucic. Reszte oczyscicz z 'brodek' i piasku. Wstawic wode na linguine, posolic. Po zagotowaniu wrzucic makaron. W tym czasie obrac czosnek, lekko zmiazdzyc koncen noza i posiekac (jestem goraca przeciwniczka prasek do czosnku, czy jak to sie nazywa). Na patelni rozgrzac oliwe, wrzucic czosnek, chwile posmazyc, wrzucic malze, wlac wino i przykryc patelnie. Zwiekszyc plomien, pogotowac 2 minuty, potrzasnac patelnia i jeszcze pogotowac kolejne 2 minuty. Nastepnie wylozyc malze na sito, ale nie wylewac sosu, wyjac ze skorupek zostawiajac kilka w muszlach. W czasie, kiedy wyjmujemy malze, nalezy redukowac na patelni sos. Makaron po ugotowaniu wrzucic na patelnie, dodac muszle i posypac natka pietruszki. Wymieszac i zostawic na patelni jeszcze 2 minuty. Wyjac na talerze i podawac. Najwiecej czasu zajmuje czyszczenie muszli. PS. Czesto po wyjeciu z lodowki wiele muszli jest otwartych, ale jesli bedziemy je polewac zimna woda, powinny sie zamknac. Te, ktore sie nie zamkna sa definitywnie do wyrzucenia! Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Linguine z malzami*
Top
Bottom