- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Linzer ciasteczka
250 g masła ( w pokojowej temperaturze)
80 cukru pudru
paczka cukru waniliowego
1 jajko
330 g mąki
100 morelowej marmolady
150 g mlecznej czekolady
szczypta soli
1. Masło, cukier, cukier waniliowy i jajko dobrze robotem kuchennym rozmieczać. Dodawać stopniowo mąkę.
2. Ciasto włożyć do worka cukierniczego o końcówce gwiazdkowej średnicy 10 mm i wyciskać półksiężyce o średnicy 5 cm na pergamin.
3 Piec w temperaturze 180 stopni (góra - dół) przez 12 minut. Ochłodzić i zlepić ze sobą za pomocą marmolady.
4. Rozpuścić czekoladę. Maczać w niej końcówki ciastek, następnie położyć na pergamin.
Ps Z podanych składników wychodzi około 50 ciastek

250 g masła ( w pokojowej temperaturze)
80 cukru pudru
paczka cukru waniliowego
1 jajko
330 g mąki
100 morelowej marmolady
150 g mlecznej czekolady
szczypta soli
1. Masło, cukier, cukier waniliowy i jajko dobrze robotem kuchennym rozmieczać. Dodawać stopniowo mąkę.
2. Ciasto włożyć do worka cukierniczego o końcówce gwiazdkowej średnicy 10 mm i wyciskać półksiężyce o średnicy 5 cm na pergamin.
3 Piec w temperaturze 180 stopni (góra - dół) przez 12 minut. Ochłodzić i zlepić ze sobą za pomocą marmolady.
4. Rozpuścić czekoladę. Maczać w niej końcówki ciastek, następnie położyć na pergamin.
Ps Z podanych składników wychodzi około 50 ciastek
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: