Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Linzer ciasteczka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1600265" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Linzer ciasteczka</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94125[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>250 g masła ( w pokojowej temperaturze)</p><p>80 cukru pudru</p><p>paczka cukru waniliowego</p><p>1 jajko</p><p>330 g mąki</p><p>100 morelowej marmolady</p><p>150 g mlecznej czekolady</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>1. Masło, cukier, cukier waniliowy i jajko dobrze robotem kuchennym rozmieczać. Dodawać stopniowo mąkę.</p><p>2. Ciasto włożyć do worka cukierniczego o końcówce gwiazdkowej średnicy 10 mm i wyciskać półksiężyce o średnicy 5 cm na pergamin. </p><p>3 Piec w temperaturze 180 stopni (góra - dół) przez 12 minut. Ochłodzić i zlepić ze sobą za pomocą marmolady.</p><p>4. Rozpuścić czekoladę. Maczać w niej końcówki ciastek, następnie położyć na pergamin.</p><p></p><p>Ps Z podanych składników wychodzi około 50 ciastek</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1600265, member: 140"] [SIZE=14][B]Linzer ciasteczka[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94125[/ATTACH] 250 g masła ( w pokojowej temperaturze) 80 cukru pudru paczka cukru waniliowego 1 jajko 330 g mąki 100 morelowej marmolady 150 g mlecznej czekolady szczypta soli 1. Masło, cukier, cukier waniliowy i jajko dobrze robotem kuchennym rozmieczać. Dodawać stopniowo mąkę. 2. Ciasto włożyć do worka cukierniczego o końcówce gwiazdkowej średnicy 10 mm i wyciskać półksiężyce o średnicy 5 cm na pergamin. 3 Piec w temperaturze 180 stopni (góra - dół) przez 12 minut. Ochłodzić i zlepić ze sobą za pomocą marmolady. 4. Rozpuścić czekoladę. Maczać w niej końcówki ciastek, następnie położyć na pergamin. Ps Z podanych składników wychodzi około 50 ciastek [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Linzer ciasteczka
Top
Bottom