Linzer Törtchen

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Linzer Törtchen

Składniki
350 g mąki pszennej (405)
350 g masła lub margaryny
200 g zmielonych migdałów
200 g cukru
szczypta goździków
2 łyżeczki cynamonu
marmolada

1.Mąkę, masło, cukier, zmielone migdały, goździki i cynamon zagniatamy . Zawijamy w folię i odkładamy na pół godziny do lodówki.
2.Rorwałkujemy na około 2-3 milimetrów. Wykrawamy okrągłe krążki, z tym że co w drugim z krążków robimy jeszcze dodatkowy otwór.
3.Krążki składamy razem a w srodek kładziemy jakiś dźem.
4.Pieczemy w tem 180 stopni przez 15-20 minut.

Ps.W czasie pieczenia jeśli widzimy ,że za mało daliśmy nadzienia to możemy szybko wyjąć blachę i go jeszcze dołożyć.
cook.gif

CIMG1422.JPG
 

Załączniki

  • CIMG1422.JPG
    CIMG1422.JPG
    231 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy