Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Linzer Torte z maki razowej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziad" data-source="post: 107910" data-attributes="member: 15"><p><u><strong>Linzer Torte z maki razowej</strong></u></p><p></p><p><strong>100g</strong> miodu akacjowego </p><p><strong>125g</strong> masla </p><p><strong>1 duze</strong> albo<strong> 2 male</strong> jajka </p><p><strong>1 lyzka</strong> cynamonu </p><p><strong>szczypta</strong> gozdzikow </p><p>skorka otarta z<strong> polowy</strong> cytryny </p><p><strong>125g</strong> zmielonych orzechow laskowych </p><p><strong>1 lyzeczka</strong> proszku do pieczenia </p><p><strong>300g</strong> maki pszennej pelnoziarnistej </p><p></p><p>maslo do wysmarowania formy </p><p></p><p><strong>100g</strong> konfitury malinowej </p><p><strong>1</strong> zoltko </p><p></p><p>Maslo, miod, zoltko/zoltka ukrecic na puch. Dodac przyprawy korzenne i orzechy. Make i proszek wymieszac, nastepnie dodac do ukreconego masla i zagniesc ciasto. </p><p>Piekarnik rozgrzac do 200°. 2/3 ciasta rozwalkowac i przelozyc do natluszczonej okraglej formy, reszte rowniez rozwalkowac na grubosc 3-4 mm i radelkiem powycinac paski. </p><p>Ciasto w foremce posmarowac konfitura, z wycietych paskow ulozyc na ciescie kratke. Posmarowac ja zoltkiem. Ciasto piec 30-40min.</p><p></p><p>Ciasto przeze mnie nie wyprobowane.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziad, post: 107910, member: 15"] [U][B]Linzer Torte z maki razowej[/B][/U] [B]100g[/B] miodu akacjowego [B]125g[/B] masla [B]1 duze[/B] albo[B] 2 male[/B] jajka [B]1 lyzka[/B] cynamonu [B]szczypta[/B] gozdzikow skorka otarta z[B] polowy[/B] cytryny [B]125g[/B] zmielonych orzechow laskowych [B]1 lyzeczka[/B] proszku do pieczenia [B]300g[/B] maki pszennej pelnoziarnistej maslo do wysmarowania formy [B]100g[/B] konfitury malinowej [B]1[/B] zoltko Maslo, miod, zoltko/zoltka ukrecic na puch. Dodac przyprawy korzenne i orzechy. Make i proszek wymieszac, nastepnie dodac do ukreconego masla i zagniesc ciasto. Piekarnik rozgrzac do 200°. 2/3 ciasta rozwalkowac i przelozyc do natluszczonej okraglej formy, reszte rowniez rozwalkowac na grubosc 3-4 mm i radelkiem powycinac paski. Ciasto w foremce posmarowac konfitura, z wycietych paskow ulozyc na ciescie kratke. Posmarowac ja zoltkiem. Ciasto piec 30-40min. Ciasto przeze mnie nie wyprobowane. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Linzer Torte z maki razowej
Top
Bottom