Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lizaki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 868384" data-attributes="member: 2721"><p><strong>Lizaki</strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]43011[/ATTACH]</p><p></p><p><em>Pomysł podpatrzony u <a href="http://www.smakimprezy.pl/2009/06/22/truskawkowe-lizaki/" target="_blank">Olgi Smile</a></em>. </p><p></p><p>1/2 szkl cukru</p><p>1/4 szkl. syropu truskawkowego</p><p>1/8 szkl wody</p><p></p><p>Wszystkie składniki zagotować, mieszkając , w rondelku. Gotować aż do osiągnięcia temperatury 150st. C ( użyłam termometru do mięs) - u mnie trwało to ok. 10 min.</p><p>Nie pozwolić, by syrop zrobił się brązowy, bo cukierki wyjdą gorzkie i niesmaczne. </p><p></p><p>Dno papilotek do muffinek nasmarować masłem. Wlewać syrop do papilotek na grubość ok. 0,5 cm.</p><p>Z zawnętznej strony paiolotki wbić ku środkowi ( ostra stroną) patyczek do szaszłyka w taki sposób, by znalazł się w środku lizaka, w połowie jego grubości ( łatwe).</p><p></p><p>Pozostawic na kilka godzin do zastudzenia. Dzięki masłu paprirki dadzą się zdjąć bez problemu. Z tej porcji wyszło mi 9 lizaków.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 868384, member: 2721"] [B]Lizaki[/B] [ATTACH=full]43011[/ATTACH] [I]Pomysł podpatrzony u [URL="http://www.smakimprezy.pl/2009/06/22/truskawkowe-lizaki/"]Olgi Smile[/URL][/I]. 1/2 szkl cukru 1/4 szkl. syropu truskawkowego 1/8 szkl wody Wszystkie składniki zagotować, mieszkając , w rondelku. Gotować aż do osiągnięcia temperatury 150st. C ( użyłam termometru do mięs) - u mnie trwało to ok. 10 min. Nie pozwolić, by syrop zrobił się brązowy, bo cukierki wyjdą gorzkie i niesmaczne. Dno papilotek do muffinek nasmarować masłem. Wlewać syrop do papilotek na grubość ok. 0,5 cm. Z zawnętznej strony paiolotki wbić ku środkowi ( ostra stroną) patyczek do szaszłyka w taki sposób, by znalazł się w środku lizaka, w połowie jego grubości ( łatwe). Pozostawic na kilka godzin do zastudzenia. Dzięki masłu paprirki dadzą się zdjąć bez problemu. Z tej porcji wyszło mi 9 lizaków. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lizaki
Top
Bottom