Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Lo mein z kurczakiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jotka" data-source="post: 128303" data-attributes="member: 12"><p>Zrobiłam lo mein w wersji vege i jestem zachwycona! Nie miałam niestety wszystkich składników; dodałam grzyby mun zamiast shitake (których nie dostałam) i nie miałam groszku w strączkach, a sos sojowy miałam chyba tylko ciemny, o tym że może być jasny – nikt u nas nie słyszał, niestety. Mam nadzieję, że nie zmieniło to zbytnio oryginalnego smaku. Okazuje się, że bardzo odpowiada mi azjatycka kuchnia i to sukcesywne, etapowe komponowanie dodatków i przypraw, aby uzyskać w końcowym efekcie harmonię smaku. A uzyskuje się bardzo skomplikowany smak, odkrywający się; a dominującą nutą jest chyba (tak przynajmniej u mnie wyszło) przepyszny posmak oleju sezamowego. Pychotka, Bajaderko!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jotka, post: 128303, member: 12"] Zrobiłam lo mein w wersji vege i jestem zachwycona! Nie miałam niestety wszystkich składników; dodałam grzyby mun zamiast shitake (których nie dostałam) i nie miałam groszku w strączkach, a sos sojowy miałam chyba tylko ciemny, o tym że może być jasny – nikt u nas nie słyszał, niestety. Mam nadzieję, że nie zmieniło to zbytnio oryginalnego smaku. Okazuje się, że bardzo odpowiada mi azjatycka kuchnia i to sukcesywne, etapowe komponowanie dodatków i przypraw, aby uzyskać w końcowym efekcie harmonię smaku. A uzyskuje się bardzo skomplikowany smak, odkrywający się; a dominującą nutą jest chyba (tak przynajmniej u mnie wyszło) przepyszny posmak oleju sezamowego. Pychotka, Bajaderko! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Lo mein z kurczakiem*
Top
Bottom