- Sie 19, 2007
- 16,197
- 1
- 0
Lody brzoskwiniowe http://mojewypieki.blox.pl/2008/04/Lody-brzoskwiniowe.html
puszka brzoskwiń w syropie (400 g)
40 g cukru
150 ml kremówki
Do małego garnuszka przelać całą zawartość puszki (razem z syropem). Dodać cukru, podgrzać tylko do jego rozpuszczenia. Zmiksować blenderem, ochłodzić do temperatury lodówkowej.
Do maszyny wlać chłodna kremówkę i zmiksowane ochłodzone owoce. Dalej postępować według instrukcji Waszej maszyny do lodów.
A kto nie ma maszyny, zamraża deser normalnie w pojemniku , mieszając tylko kilkakrotnie zanim całkowicie zgęstnieje.
puszka brzoskwiń w syropie (400 g)
40 g cukru
150 ml kremówki
Do małego garnuszka przelać całą zawartość puszki (razem z syropem). Dodać cukru, podgrzać tylko do jego rozpuszczenia. Zmiksować blenderem, ochłodzić do temperatury lodówkowej.
Do maszyny wlać chłodna kremówkę i zmiksowane ochłodzone owoce. Dalej postępować według instrukcji Waszej maszyny do lodów.
A kto nie ma maszyny, zamraża deser normalnie w pojemniku , mieszając tylko kilkakrotnie zanim całkowicie zgęstnieje.