Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody cioci Zosi z 'Kuchni pełnej cudów' :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 707064" data-attributes="member: 52"><p>LODY BEZ MASZYNKI</p><p><a href="http://muvara.blogspot.com/2007/08/come-preparare-il-gelato-senza.html" target="_blank">http://muvara.blogspot.com/2007/08/come-pr...lato-senza.html</a></p><p>1. w czasie przygotowywania lodow wlozyc / moim zdaniem warto to zrobic sporo wczesniej / do zamrazalnika puste pudelko z pokrywka / najlepiej metalowe nierdzewne /</p><p>2. przelozyc mase lodowa do pudelka zwracajac uwage, aby nie wypelnic jej do konca - lody zwieksza swoja objetosc w czasie mrozenia</p><p>3. zamknac i wstawic do zamrazalnika</p><p>4. po godzine / nawet 1,5 / wyjac pudelko / masa lodowa bedzie juz troche zamarznieta, szczegolnie przy sciankach /: wymieszac energicznie mase lodowa rozbijajac powstale juz krysztalki lodowe; najlepiej zmiksowac calosc na wolnych obrotach</p><p>5. wstawic pudelko do zamrazalnika na godzine / 1,5 godziny / i po tym czasie zmiksowac ponownie</p><p>6. zostawic lody w zamrazalniku na mn. wieej 2 godziny: po tym czasie powinny byc gotowe</p><p></p><p>Uwaga: </p><p>Czas zalezy od dzialania zamrazalnika i poczatkowej konsystencji masy lodowej.</p><p>W razie potrzeby miksowanie powtorzyc jeszcze raz i przedluzyc mrozenie.</p><p></p><p>Rada:</p><p>Od czasu do czasu dobrze jest skontrolowac proces mrozenia: lody powinny wchlonac jak najwiecej powietrza, aby byly gladkie i kremowe</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 707064, member: 52"] LODY BEZ MASZYNKI [URL="http://muvara.blogspot.com/2007/08/come-preparare-il-gelato-senza.html"]http://muvara.blogspot.com/2007/08/come-pr...lato-senza.html[/URL] 1. w czasie przygotowywania lodow wlozyc / moim zdaniem warto to zrobic sporo wczesniej / do zamrazalnika puste pudelko z pokrywka / najlepiej metalowe nierdzewne / 2. przelozyc mase lodowa do pudelka zwracajac uwage, aby nie wypelnic jej do konca - lody zwieksza swoja objetosc w czasie mrozenia 3. zamknac i wstawic do zamrazalnika 4. po godzine / nawet 1,5 / wyjac pudelko / masa lodowa bedzie juz troche zamarznieta, szczegolnie przy sciankach /: wymieszac energicznie mase lodowa rozbijajac powstale juz krysztalki lodowe; najlepiej zmiksowac calosc na wolnych obrotach 5. wstawic pudelko do zamrazalnika na godzine / 1,5 godziny / i po tym czasie zmiksowac ponownie 6. zostawic lody w zamrazalniku na mn. wieej 2 godziny: po tym czasie powinny byc gotowe Uwaga: Czas zalezy od dzialania zamrazalnika i poczatkowej konsystencji masy lodowej. W razie potrzeby miksowanie powtorzyc jeszcze raz i przedluzyc mrozenie. Rada: Od czasu do czasu dobrze jest skontrolowac proces mrozenia: lody powinny wchlonac jak najwiecej powietrza, aby byly gladkie i kremowe [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody cioci Zosi z 'Kuchni pełnej cudów' :)
Top
Bottom