Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody cytrynowo-jogurtowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yoanka" data-source="post: 514464" data-attributes="member: 1748"><p>- 175 g jogurtu cytrynowego</p><p>- 80 g cukru drobnego</p><p>- 2 łyżeczki soku z cytryny</p><p>- 50 g śmietany (30%)</p><p>- 250 g jogurtu</p><p></p><p>Jogurt cytrynowy zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny. Dodać dobrze schłodzoną śmietanę i zwykły jogurt, wymieszać. Włożyć mieszankę do zamrażarki na 20 minut (nie dłużej) a następnie krótko ubić i przełożyć do maszynki do lodów. Pozostawić w niej na ok. 30-40 minut (czas zależy od maszyny). Początkowo masa może wyglądać na grudkowatą, ale z czasem zrobi się gładka. Otrzymamy ok. 0,8 l lodów.</p><p></p><p>Przepis podaję na życzenie Malgosimi.</p><p>Źródło: <a href="http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0834.htm" target="_blank">http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0834.htm</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yoanka, post: 514464, member: 1748"] - 175 g jogurtu cytrynowego - 80 g cukru drobnego - 2 łyżeczki soku z cytryny - 50 g śmietany (30%) - 250 g jogurtu Jogurt cytrynowy zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny. Dodać dobrze schłodzoną śmietanę i zwykły jogurt, wymieszać. Włożyć mieszankę do zamrażarki na 20 minut (nie dłużej) a następnie krótko ubić i przełożyć do maszynki do lodów. Pozostawić w niej na ok. 30-40 minut (czas zależy od maszyny). Początkowo masa może wyglądać na grudkowatą, ale z czasem zrobi się gładka. Otrzymamy ok. 0,8 l lodów. Przepis podaję na życzenie Malgosimi. Źródło: [URL="http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0834.htm"]http://www.marions-kochbuch.de/rezept/0834.htm[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody cytrynowo-jogurtowe
Top
Bottom