Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
lody domowe-bez maszynki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 147599" data-attributes="member: 592"><p>LODY DOMOWE</p><p></p><p>Ten przepis to z starszych numerów ,,Kuchni&quot;,całkiem przyzwoite</p><p></p><p>2 duże jajka</p><p></p><p>12 dag cukru</p><p></p><p>300 ml śmietanki kremówki 36%</p><p></p><p>1 łyżka przegotowanej ciepłej wody</p><p></p><p>( ja daję jeszcze cukier waniliowy Kotani)</p><p></p><p>Ubić białka, dodać połowę cukru, ubić.</p><p></p><p>W innej misce ubić śmietankę .</p><p></p><p>W trzeciej misce ubić żółtka z wodą ,dodać cukier i ew. c.waniliowy</p><p></p><p>aż zbieleją jajka.</p><p></p><p>Zmieszać delikatnie zawartość trzech misek,nakryć dokładnie folią</p><p></p><p>lub przełożyć do plstykowej z pokrywką.Włożyć do zamrażalnika</p><p></p><p>W orginale na 24 godziny, ale moje zrobione wieczorem są dobre rano.</p><p></p><p>Podaję je z owocami , roztopioną czekoladą, lub same.</p><p></p><p>Jajka mam wiejskie ,więc pewne, ale i tak warto jajka w skorupce</p><p></p><p>umyć w płynie do naczyń ,dobrze spłukać lub/i sparzyć wodą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 147599, member: 592"] LODY DOMOWE Ten przepis to z starszych numerów ,,Kuchni",całkiem przyzwoite 2 duże jajka 12 dag cukru 300 ml śmietanki kremówki 36% 1 łyżka przegotowanej ciepłej wody ( ja daję jeszcze cukier waniliowy Kotani) Ubić białka, dodać połowę cukru, ubić. W innej misce ubić śmietankę . W trzeciej misce ubić żółtka z wodą ,dodać cukier i ew. c.waniliowy aż zbieleją jajka. Zmieszać delikatnie zawartość trzech misek,nakryć dokładnie folią lub przełożyć do plstykowej z pokrywką.Włożyć do zamrażalnika W orginale na 24 godziny, ale moje zrobione wieczorem są dobre rano. Podaję je z owocami , roztopioną czekoladą, lub same. Jajka mam wiejskie ,więc pewne, ale i tak warto jajka w skorupce umyć w płynie do naczyń ,dobrze spłukać lub/i sparzyć wodą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
lody domowe-bez maszynki
Top
Bottom