- Sie 19, 2007
- 16,197
- 1
- 0
Lody dyniowe http://www.ekopaczka.pl/?n=static&s=45
400 g purée z dyni
250 g jogurtu naturalnego
100 g kremu waniliowego
1 łyżeczka cukru waniliowego
przecier z owoców jagodowych do dekoracji.
Składniki wymieszać, posłodzić do smaku. Zamrozić w maszynce do lodów wg instrukcji. Podawać przybrane przecierem z owoców jagodowych.
Co do kremu, to przećwiczyłam budyniowy waniliowy ale lepiej wyszło z takim na jajkach ubitych na parze, z masłem.
Jogurt można z dobrym skutkiem zastąpić śmietaną, taką co się da ubić.
Wszystko najpierw osobno ubijałam a potem łączyłam delikatnie mieszając - nie mam maszyny do lodów i nie zamierzam kupować.
Podaję je polane ajerkoniakiem i posypane orzechami ale i sam ajerkoniak wystarczy.
400 g purée z dyni
250 g jogurtu naturalnego
100 g kremu waniliowego
1 łyżeczka cukru waniliowego
przecier z owoców jagodowych do dekoracji.
Składniki wymieszać, posłodzić do smaku. Zamrozić w maszynce do lodów wg instrukcji. Podawać przybrane przecierem z owoców jagodowych.
Co do kremu, to przećwiczyłam budyniowy waniliowy ale lepiej wyszło z takim na jajkach ubitych na parze, z masłem.
Jogurt można z dobrym skutkiem zastąpić śmietaną, taką co się da ubić.
Wszystko najpierw osobno ubijałam a potem łączyłam delikatnie mieszając - nie mam maszyny do lodów i nie zamierzam kupować.
Podaję je polane ajerkoniakiem i posypane orzechami ale i sam ajerkoniak wystarczy.
Ostatnią edycję dokonał moderator: