Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody dyniowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="samanta" data-source="post: 1027267" data-attributes="member: 5092"><p><strong>Lody dyniowe</strong> <a href="http://www.ekopaczka.pl/?n=static&s=45" target="_blank">http://www.ekopaczka.pl/?n=static&s=45</a></p><p></p><p>400 g purée z dyni</p><p>250 g jogurtu naturalnego</p><p>100 g kremu waniliowego </p><p>1 łyżeczka cukru waniliowego</p><p>przecier z owoców jagodowych do dekoracji.</p><p>Składniki wymieszać, posłodzić do smaku. Zamrozić w maszynce do lodów wg instrukcji. Podawać przybrane przecierem z owoców jagodowych.</p><p></p><p>Co do kremu, to przećwiczyłam budyniowy waniliowy ale lepiej wyszło z takim na jajkach ubitych na parze, z masłem.</p><p>Jogurt można z dobrym skutkiem zastąpić śmietaną, taką co się da ubić.</p><p>Wszystko najpierw osobno ubijałam a potem łączyłam delikatnie mieszając - nie mam maszyny do lodów i nie zamierzam kupować.</p><p>Podaję je polane ajerkoniakiem i posypane orzechami ale i sam ajerkoniak wystarczy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="samanta, post: 1027267, member: 5092"] [B]Lody dyniowe[/B] [URL="http://www.ekopaczka.pl/?n=static&s=45"]http://www.ekopaczka.pl/?n=static&s=45[/URL] 400 g purée z dyni 250 g jogurtu naturalnego 100 g kremu waniliowego 1 łyżeczka cukru waniliowego przecier z owoców jagodowych do dekoracji. Składniki wymieszać, posłodzić do smaku. Zamrozić w maszynce do lodów wg instrukcji. Podawać przybrane przecierem z owoców jagodowych. Co do kremu, to przećwiczyłam budyniowy waniliowy ale lepiej wyszło z takim na jajkach ubitych na parze, z masłem. Jogurt można z dobrym skutkiem zastąpić śmietaną, taką co się da ubić. Wszystko najpierw osobno ubijałam a potem łączyłam delikatnie mieszając - nie mam maszyny do lodów i nie zamierzam kupować. Podaję je polane ajerkoniakiem i posypane orzechami ale i sam ajerkoniak wystarczy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody dyniowe*
Top
Bottom