- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
W zeszlym roku robilam takie lody, proste w wykonaniu i naprawde pyszne. Kolejny sposob na uzycie melasy granatowej.
500ml swiezo wycisnietego soku z granatow
375ml jogurtu naturalnego, greckiego
170ml melasy granantowej
70g cukru
2 lyzeczki soku z cytryny
Sok i cukier podgrzewalam mieszajac, az cukier sie rozpuscil. Zdjelam z ognia i dodalam sok z cytryny.
Gdy sok przestygl do temperatury pokojowej, wymieszalam go z jogurtem i melasa granatowa. Miske zakrylam i wstawilam do zamrazarnika na pare godzin. Nastepnie ukrecilam lody w maszynie.
oryginalna receptura z Cafe Fernando
500ml swiezo wycisnietego soku z granatow
375ml jogurtu naturalnego, greckiego
170ml melasy granantowej
70g cukru
2 lyzeczki soku z cytryny
Sok i cukier podgrzewalam mieszajac, az cukier sie rozpuscil. Zdjelam z ognia i dodalam sok z cytryny.
Gdy sok przestygl do temperatury pokojowej, wymieszalam go z jogurtem i melasa granatowa. Miske zakrylam i wstawilam do zamrazarnika na pare godzin. Nastepnie ukrecilam lody w maszynie.
oryginalna receptura z Cafe Fernando
Ostatnią edycję dokonał moderator: