Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody piernikowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yoanka" data-source="post: 514518" data-attributes="member: 1748"><p>- 120 ml mleka</p><p>- 40 g cukru drobnego</p><p>- 2 łyżki kremu orzechowo-czekoladowego (np. Nutella)</p><p>- 1 łyżeczka przyprawy piernikowej</p><p>- 1 łyżeczka cynamonu</p><p>- 2 łyżki miodu</p><p>- 2 łyżki rumu</p><p>- 200 g śmietany (30%)</p><p>- 1/2 op cukru waniliowego</p><p>- 20 g migdałów siekanych</p><p>- 20 g rodzynek</p><p>- 20 g owoców kandyzowanych (mix)</p><p></p><p>Mleko podgrzać z cukrem i mieszać tak długo aż się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać krem orzechowy, wymieszać. Dodać przyprawy, miód i rum. Wymieszać do rozpuszczenia miodu. Mleko schłodzić. Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy i wymieszać z mlekiem. Dodać migdały, rodzynki i drobno pokrojone owoce kandyzowane (skórkę cytrynową, pomarańczową). Mieszankę umieścić w zamrażalniku na 20 minut, następnie ubić i umieścić w maszynce do lodów na ok 20 minut.</p><p>Otrzymamy ok. 0,8 l lodów.</p><p></p><p>Przepis podaję na życzenie Malgosimi.</p><p>Źródło: <a href="http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1028.htm" target="_blank">http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1028.htm</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yoanka, post: 514518, member: 1748"] - 120 ml mleka - 40 g cukru drobnego - 2 łyżki kremu orzechowo-czekoladowego (np. Nutella) - 1 łyżeczka przyprawy piernikowej - 1 łyżeczka cynamonu - 2 łyżki miodu - 2 łyżki rumu - 200 g śmietany (30%) - 1/2 op cukru waniliowego - 20 g migdałów siekanych - 20 g rodzynek - 20 g owoców kandyzowanych (mix) Mleko podgrzać z cukrem i mieszać tak długo aż się rozpuści. Zdjąć z ognia, dodać krem orzechowy, wymieszać. Dodać przyprawy, miód i rum. Wymieszać do rozpuszczenia miodu. Mleko schłodzić. Śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy i wymieszać z mlekiem. Dodać migdały, rodzynki i drobno pokrojone owoce kandyzowane (skórkę cytrynową, pomarańczową). Mieszankę umieścić w zamrażalniku na 20 minut, następnie ubić i umieścić w maszynce do lodów na ok 20 minut. Otrzymamy ok. 0,8 l lodów. Przepis podaję na życzenie Malgosimi. Źródło: [URL="http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1028.htm"]http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1028.htm[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody piernikowe
Top
Bottom