Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody podwójnie śmietankowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 1147190" data-attributes="member: 12156"><p>Składniki na ok. 800 ml lodów</p><p></p><p>2 jajka</p><p>150g cukru pudru</p><p>250g śmietanki kremówki 30-36%</p><p>250g kwaśnej śmietany 18%</p><p>50 ml wódki</p><p></p><p>Jajka ubić na jasny puszysty krem z 50 g cukru.</p><p>W naczyniu, w którym będziemy przygotowywać lodową masę, ubić kremówkę na sztywno z pozostałym cukrem. Dodać kwaśną śmietanę, masę jajeczną i wódkę. Ubijać przez 2-3 minuty, aż masa będzie mocno napowietrzona. </p><p>Wstawić do lodówki na 2-3 godziny, aż masa się schłodzi.</p><p>Ukręcić lody w maszynce.</p><p>Można przygotować bez maszyny - wlać do pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Mieszać co 30 minut żeby rozbić kryształki lodu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 1147190, member: 12156"] Składniki na ok. 800 ml lodów 2 jajka 150g cukru pudru 250g śmietanki kremówki 30-36% 250g kwaśnej śmietany 18% 50 ml wódki Jajka ubić na jasny puszysty krem z 50 g cukru. W naczyniu, w którym będziemy przygotowywać lodową masę, ubić kremówkę na sztywno z pozostałym cukrem. Dodać kwaśną śmietanę, masę jajeczną i wódkę. Ubijać przez 2-3 minuty, aż masa będzie mocno napowietrzona. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny, aż masa się schłodzi. Ukręcić lody w maszynce. Można przygotować bez maszyny - wlać do pojemnika i wstawić do zamrażalnika. Mieszać co 30 minut żeby rozbić kryształki lodu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody podwójnie śmietankowe
Top
Bottom