Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody pomaranczowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 429324" data-attributes="member: 52"><p>[ATTACH=full]4951[/ATTACH]</p><p></p><p>LODY POMARANCZOWE RODEM Z SYCYLII</p><p></p><p>przepis ze strony www.cavolettodibruxelles.it</p><p></p><p>W oryginale lody byly mandarynkowe, ale ja mialam akurat </p><p>pomarancze: tzw. czerwone sycylijskie. </p><p></p><p>320 g soku z pomaranczy</p><p>150 g smietany</p><p>150 g cukru</p><p></p><p>- wymieszac dokladnie wszystkie skladniki / cukier musi sie rozpuscic / i </p><p>wlac do maszyki do lodow</p><p></p><p>Lody byly gotowe po 30 minutach. Nawet nie pamietam jak dlugo / zgodnie z </p><p>instrukcja / powinny sie krecic: wklad spedzil w zamrazalniku kilka tygodni, </p><p>wiec lody wyszly nie tylko bardzo dobre, ale trwalo to niedlugo.</p><p></p><p>Smietana, ktorej uzylam / w Wloszech nie ma za duzego wyboru / to taka z </p><p>kartonika / smietanka raczej, dosc rzadka: 35 g tluszczu na 100 ml /.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 429324, member: 52"] [ATTACH=full]4951[/ATTACH] LODY POMARANCZOWE RODEM Z SYCYLII przepis ze strony www.cavolettodibruxelles.it W oryginale lody byly mandarynkowe, ale ja mialam akurat pomarancze: tzw. czerwone sycylijskie. 320 g soku z pomaranczy 150 g smietany 150 g cukru - wymieszac dokladnie wszystkie skladniki / cukier musi sie rozpuscic / i wlac do maszyki do lodow Lody byly gotowe po 30 minutach. Nawet nie pamietam jak dlugo / zgodnie z instrukcja / powinny sie krecic: wklad spedzil w zamrazalniku kilka tygodni, wiec lody wyszly nie tylko bardzo dobre, ale trwalo to niedlugo. Smietana, ktorej uzylam / w Wloszech nie ma za duzego wyboru / to taka z kartonika / smietanka raczej, dosc rzadka: 35 g tluszczu na 100 ml /. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody pomaranczowe
Top
Bottom