Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody rabarbarowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 1447204" data-attributes="member: 13254"><p>Robiłam nieco inaczej, ale chyba nie ma sensu zakładać nowego tematu, więc tu wklepię moją wersję (z bazą wzorowaną na lodach Ben&Jerry's).</p><p></p><p>1. 25 dag rabarbaru pokroiłam w plasterki grubości około 1/2 cm i gotowałam z 1/3 szklanki cukru(bez wody) do momentu aż się zaczął rozpadać. Potem go potraktowałam widelcem, blender był już zbędny.</p><p>2. 1 całe jajko ubiłam, dodałam 1/4 szklanki cukru, dalej ubijałam, następnie dodałam nieco ponad szklankę śmietany 36% i 1/4 szklanki mleka 3,2%, to znowu ubiłam. </p><p>3. Obie masy wstawiłam na kilka godzin do lodówki, następnie wymieszałam i hop do maszyny.</p><p></p><p>Wyszło wyśmienite.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 1447204, member: 13254"] Robiłam nieco inaczej, ale chyba nie ma sensu zakładać nowego tematu, więc tu wklepię moją wersję (z bazą wzorowaną na lodach Ben&Jerry's). 1. 25 dag rabarbaru pokroiłam w plasterki grubości około 1/2 cm i gotowałam z 1/3 szklanki cukru(bez wody) do momentu aż się zaczął rozpadać. Potem go potraktowałam widelcem, blender był już zbędny. 2. 1 całe jajko ubiłam, dodałam 1/4 szklanki cukru, dalej ubijałam, następnie dodałam nieco ponad szklankę śmietany 36% i 1/4 szklanki mleka 3,2%, to znowu ubiłam. 3. Obie masy wstawiłam na kilka godzin do lodówki, następnie wymieszałam i hop do maszyny. Wyszło wyśmienite. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody rabarbarowe
Top
Bottom