Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody szafranowo-imbirowe z Southern Comfort
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 558594" data-attributes="member: 1142"><p>300ml mleka</p><p>duza szczypte szafranu</p><p>4 zoltka</p><p>150g mialkiego cukru</p><p>4 lyzki miodu (z kwiatu pomaranczy polecam!)</p><p>4 lyzki Southern Comfort</p><p>250ml mascarpone</p><p>100g kandyzowanego imbiru, grubo pokrojonego</p><p></p><p>Do rondelka wlewam mleko i dodaje zdzbla szafranu. Zagotowuje i odstawiam na 30 min.</p><p>Zoltka lacze z cukrem i ubijam az stana sie lekkie i kremowe. Znow zagotowuje mleko i wlewam gorace do zoltek, caly czas mieszajac. Przelewam calosc do rondelka i podgrzewam na malym ogniu, mieszajac ciagle i uwazajac, aby masy nie przegrzac. Gdy jest juz gesta dodaje miod i alkohol. Studze calkowicie, dodaje mascarpone, ubijam.</p><p></p><p>Mase wlewam do maszyny do lodow, a gdy dobrze sie zmrozi dodaje pokrojony imbir i nadal &quot;krece&quot;...jeszcze chwle, przekladam do pojemnika, mroze.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 558594, member: 1142"] 300ml mleka duza szczypte szafranu 4 zoltka 150g mialkiego cukru 4 lyzki miodu (z kwiatu pomaranczy polecam!) 4 lyzki Southern Comfort 250ml mascarpone 100g kandyzowanego imbiru, grubo pokrojonego Do rondelka wlewam mleko i dodaje zdzbla szafranu. Zagotowuje i odstawiam na 30 min. Zoltka lacze z cukrem i ubijam az stana sie lekkie i kremowe. Znow zagotowuje mleko i wlewam gorace do zoltek, caly czas mieszajac. Przelewam calosc do rondelka i podgrzewam na malym ogniu, mieszajac ciagle i uwazajac, aby masy nie przegrzac. Gdy jest juz gesta dodaje miod i alkohol. Studze calkowicie, dodaje mascarpone, ubijam. Mase wlewam do maszyny do lodow, a gdy dobrze sie zmrozi dodaje pokrojony imbir i nadal "krece"...jeszcze chwle, przekladam do pojemnika, mroze. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody szafranowo-imbirowe z Southern Comfort
Top
Bottom