Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody truskawkowo-cytrynowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 865981" data-attributes="member: 12156"><p>Lody truskawkowe (ok. 1300ml lodów)</p><p>* 600g truskawek</p><p>* 8 łyżek cukru</p><p>* 3 jajka</p><p>* 250g słodkiej śmietanki 30 lub 36%</p><p>* 2 łyżki soku z cytryny</p><p>* skórka otarta z połowy cytryny</p><p>* 250g mleka (można zastąpić śmietanką)</p><p></p><p>Truskawki zmiksować blenderem (lub rozgnieść widelcem) z 4 łyżkami cukru i cytryną.</p><p>Śmietankę ubić na sztywno. Jajka utrzeć na jasną pianę z pozostałym cukrem.</p><p>Wszystkie składniki połączyć, dodać mleko, ew. dosłodzić cukrem pudrem.</p><p>Masę wstawić do zamrażalnika, mieszać co godzinę aby rozbić igiełki lodu. Gdyby lody zastygły za bardzo, można zmiksować i ponownie wstawić do zamrażalnika.</p><p></p><p>Gotowe są po ok. 24 godzinach.</p><p></p><p>[ATTACH=full]42669[/ATTACH][ATTACH=full]42670[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 865981, member: 12156"] Lody truskawkowe (ok. 1300ml lodów) * 600g truskawek * 8 łyżek cukru * 3 jajka * 250g słodkiej śmietanki 30 lub 36% * 2 łyżki soku z cytryny * skórka otarta z połowy cytryny * 250g mleka (można zastąpić śmietanką) Truskawki zmiksować blenderem (lub rozgnieść widelcem) z 4 łyżkami cukru i cytryną. Śmietankę ubić na sztywno. Jajka utrzeć na jasną pianę z pozostałym cukrem. Wszystkie składniki połączyć, dodać mleko, ew. dosłodzić cukrem pudrem. Masę wstawić do zamrażalnika, mieszać co godzinę aby rozbić igiełki lodu. Gdyby lody zastygły za bardzo, można zmiksować i ponownie wstawić do zamrażalnika. Gotowe są po ok. 24 godzinach. [ATTACH=full]42669[/ATTACH][ATTACH=full]42670[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Lody truskawkowo-cytrynowe
Top
Bottom