Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Łopatka peklowana na "sucho"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Medicus Pivovarius" data-source="post: 79146" data-attributes="member: 29"><p>łopatka wieprzowa</p><p>kilka ziaren ziela angielskiego</p><p>liść laurowy</p><p>łyżeczka kolendry</p><p>łyżeczka "czubricy"</p><p>kilka ziaren czarnego pieprzu</p><p>3 łyżki soli</p><p>główka czosnku</p><p></p><p>Przyprawy utłuc w moździerzu na gładką masę.</p><p>Natrzeć tym łopatkę i zostawic na conajmniej 5 dni w zimnym miejscu (ja trzymam 7). </p><p>Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 deg C 90 minut na kilogram mięsa. </p><p>Dobre i na ciepło i na zimno.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Medicus Pivovarius, post: 79146, member: 29"] łopatka wieprzowa kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy łyżeczka kolendry łyżeczka "czubricy" kilka ziaren czarnego pieprzu 3 łyżki soli główka czosnku Przyprawy utłuc w moździerzu na gładką masę. Natrzeć tym łopatkę i zostawic na conajmniej 5 dni w zimnym miejscu (ja trzymam 7). Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 deg C 90 minut na kilogram mięsa. Dobre i na ciepło i na zimno. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Łopatka peklowana na "sucho"
Top
Bottom