Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Łopatka pieczona z jabłkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1205032" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #8B0000">Łopatka pieczona z jabłkami</span></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]68557[/ATTACH]</p><p></p><p>-1 kg łopatki wieprzowej</p><p></p><p>-3 dkg soli</p><p></p><p>-jabłka </p><p></p><p>*Mięso solimy z obu stron i zostawiamy na dobę w chłodnym miejscu, następnie do naczynia z mięsem dolewamy letniej wody i czekamy pół godziny.</p><p></p><p>*Zlewamy wodę i wkładamy mięso do blachy.</p><p></p><p>*Jabłka obieramy i kroimy w grubsze plastry ,a następnie obkładamy nimi całą łopatkę.</p><p></p><p>*Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około dwóch godzin (jeżeli kawałek mięsa jest mniejszy to pieczemy krócej, a jeżeli większy to dłużej).</p><p></p><p>Jabłka nie powinny się spalić.</p><p><span style="color: #008000"></span></p><p><span style="color: #008000">Ja przed pieczeniem nacieram mięso majerankiem. </span></p><p></p><p><span style="color: #DDA0DD">Nadbużańskie smaki-przepis M.K.Sarnackiej.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1205032, member: 421"] [SIZE=14][COLOR=#8B0000]Łopatka pieczona z jabłkami[/COLOR][/SIZE] [ATTACH=full]68557[/ATTACH] -1 kg łopatki wieprzowej -3 dkg soli -jabłka *Mięso solimy z obu stron i zostawiamy na dobę w chłodnym miejscu, następnie do naczynia z mięsem dolewamy letniej wody i czekamy pół godziny. *Zlewamy wodę i wkładamy mięso do blachy. *Jabłka obieramy i kroimy w grubsze plastry ,a następnie obkładamy nimi całą łopatkę. *Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około dwóch godzin (jeżeli kawałek mięsa jest mniejszy to pieczemy krócej, a jeżeli większy to dłużej). Jabłka nie powinny się spalić. [COLOR=#008000] Ja przed pieczeniem nacieram mięso majerankiem. [/COLOR] [COLOR=#DDA0DD]Nadbużańskie smaki-przepis M.K.Sarnackiej.[/COLOR] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Łopatka pieczona z jabłkami*
Top
Bottom