Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Łopatka wieprzowa w piwie i miodzie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1274006" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Łopatka wieprzowa w piwie i miodzie</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]72256[/ATTACH]</p><p></p><p>1,5 kg łopatki wieprzowej</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>100 g mąki pszennej</p><p>2 cebule</p><p>2 łyżki miodu</p><p>2 łyżki suszonego majeranku</p><p>3 liście laurowe</p><p>2 laski cynamonu</p><p>1 łyżeczka goździków</p><p>500 ml jasnego piwa</p><p>500 ml rosołu</p><p>oliwa, sól, pieprz</p><p></p><p>1.Umyte i oczyszczone mięso kroimy w duże kawałki, po czym doprawiamy solą, pieprzem i oprószamy mąką; tak przygotowane kawałki łopatki smażymy na silnie rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony, podrumienione mięso przekładamy do miski.</p><p>2.Cebulę kroimy w grubą kostkę, a czosnek w plasterki; w naczyniu rozpuszczamy miód i podsmażamy w nim cebulę i czosnek; dodajemy suszony majeranek, liżcie laurowe, laski cynamonu i goździki; dokładamy mięso, po czym zalewamy wszystko piwem i uzupełniamy poziom płynu rosołem; kiedy piwo się zagotuje i przestanie się pienić, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez godzinę.</p><p>3.Podajemy z kaszą jęczmienną z suszonymi pomidorami udekorowaną paseczkami pory</p><p></p><p>Ps. Moja łopatka dodatkowo dostała pokrojony pęczek pietruszki.</p><p>Ps2 A jak sam mistrz tak to robi <a href="http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiazka-kucharska/przepisy/przepisy-smaki-czasu-z-karolem-okrasa/lopatka-wieprzowa-w-piwie-i-miodzie/5686817" target="_blank">http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiaz...miodzie/5686817</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1274006, member: 140"] [SIZE=14][B]Łopatka wieprzowa w piwie i miodzie[/B][/SIZE] [ATTACH=full]72256[/ATTACH] 1,5 kg łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku 100 g mąki pszennej 2 cebule 2 łyżki miodu 2 łyżki suszonego majeranku 3 liście laurowe 2 laski cynamonu 1 łyżeczka goździków 500 ml jasnego piwa 500 ml rosołu oliwa, sól, pieprz 1.Umyte i oczyszczone mięso kroimy w duże kawałki, po czym doprawiamy solą, pieprzem i oprószamy mąką; tak przygotowane kawałki łopatki smażymy na silnie rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony, podrumienione mięso przekładamy do miski. 2.Cebulę kroimy w grubą kostkę, a czosnek w plasterki; w naczyniu rozpuszczamy miód i podsmażamy w nim cebulę i czosnek; dodajemy suszony majeranek, liżcie laurowe, laski cynamonu i goździki; dokładamy mięso, po czym zalewamy wszystko piwem i uzupełniamy poziom płynu rosołem; kiedy piwo się zagotuje i przestanie się pienić, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez godzinę. 3.Podajemy z kaszą jęczmienną z suszonymi pomidorami udekorowaną paseczkami pory Ps. Moja łopatka dodatkowo dostała pokrojony pęczek pietruszki. Ps2 A jak sam mistrz tak to robi [URL="http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiazka-kucharska/przepisy/przepisy-smaki-czasu-z-karolem-okrasa/lopatka-wieprzowa-w-piwie-i-miodzie/5686817"]http://www.tvp.pl/styl-zycia/kuchnia/ksiaz...miodzie/5686817[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Łopatka wieprzowa w piwie i miodzie*
Top
Bottom