Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś a la Wellington
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sabina22" data-source="post: 1475581" data-attributes="member: 31692"><p>Pyszny i efektowny sposób na przygotowania łososia. I co najważniejsze, wbrew pozorom, bardzo łatwy w wykonaniu.</p><p>Przepis jest <a href="http://www.taste.com.au/recipes/3750/salmon+wellington" target="_blank">stąd</a></p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>4 płaty ciasta francuskiego </p><p>2 łyżki pesto bazyliowego</p><p>4 x 100g filetów z łososia bez skóry</p><p>4 pomidorki koktajlowe pokrojone w plasterki (dałam pomidory zwykłe)</p><p>1/3 szkl. (80ml) soku z cytryny,</p><p>1 jajko, roztrzepane</p><p>1 łyżka sezamu</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Rozgrzać piekarnik do 200C. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.</p><p>Pokroić ciasto francuskie tak aby każda część była nieco większa od kawałka łososia na 8 części. </p><p>Rozsmarować 2 łyżki pesto na 4 płatach ciasta, </p><p>pozostawiając ok 3-4 cm wolny margines.</p><p>Ułożyć na każdym po filecie łososia, doprawić solą i pieprzem.</p><p>Ułożyć plastry pomidora na wierzchu każdego fileta. </p><p>Skropić sokiem z cytryny i posmarować brzegi ciasta roztrzepanym jajkiem.</p><p>Położyć pozostałe 4 płaty ciasta na filetach z łososia, ostrym nożem zrobić 4-5 podłużnych nacięć w cieście.</p><p>Docisnąć brzegi formując prostokątne pakieciki.</p><p>Posmarować wierzch ciasta pozostałym jajkiem i posypać sezamem.</p><p>Przenieść ostrożnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec 20-25 minut aż do zezłocenia ciasta. </p><p>Serwować z cząstkami cytryny i sałatą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sabina22, post: 1475581, member: 31692"] Pyszny i efektowny sposób na przygotowania łososia. I co najważniejsze, wbrew pozorom, bardzo łatwy w wykonaniu. Przepis jest [URL="http://www.taste.com.au/recipes/3750/salmon+wellington"]stąd[/URL] Składniki: 4 płaty ciasta francuskiego 2 łyżki pesto bazyliowego 4 x 100g filetów z łososia bez skóry 4 pomidorki koktajlowe pokrojone w plasterki (dałam pomidory zwykłe) 1/3 szkl. (80ml) soku z cytryny, 1 jajko, roztrzepane 1 łyżka sezamu Wykonanie: Rozgrzać piekarnik do 200C. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Pokroić ciasto francuskie tak aby każda część była nieco większa od kawałka łososia na 8 części. Rozsmarować 2 łyżki pesto na 4 płatach ciasta, pozostawiając ok 3-4 cm wolny margines. Ułożyć na każdym po filecie łososia, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć plastry pomidora na wierzchu każdego fileta. Skropić sokiem z cytryny i posmarować brzegi ciasta roztrzepanym jajkiem. Położyć pozostałe 4 płaty ciasta na filetach z łososia, ostrym nożem zrobić 4-5 podłużnych nacięć w cieście. Docisnąć brzegi formując prostokątne pakieciki. Posmarować wierzch ciasta pozostałym jajkiem i posypać sezamem. Przenieść ostrożnie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec 20-25 minut aż do zezłocenia ciasta. Serwować z cząstkami cytryny i sałatą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś a la Wellington
Top
Bottom