Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś faszerowany pietruszką i piniami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Alll" data-source="post: 920978" data-attributes="member: 11519"><p><strong>Łosoś nadziewany pietruszką i piniami </strong> </p><p></p><p>Składniki</p><p>1 świeży łosoś ok. 2 kg</p><p>10 łyżek posiekanej zielonej pietruszki</p><p>50g orzeszków piniowych</p><p>2 łyżki ajwaru pikantnego</p><p>Czosnek</p><p>Cytryna</p><p>Przyprawa do ryb</p><p>Sól</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Rybę oczyścić, natrzeć solą, przyprawą do ryb, skropić cytryną.</p><p></p><p>Przygotować nadzienie:</p><p>Posiekać pietruszkę. Dodać kilka łyżek ajwaru.</p><p>3 ząbki czosnku wycisnąć przez praskę, dodać piny, sól, wymieszać.</p><p></p><p>Rozłożyć folię aluminiową. Posmarować olejem, położyć</p><p>na nią rybę nadzianą farszem, skropić cytryną. Zawinąć, zostawić na noc.</p><p></p><p>Piec w temp. 180 st około 1 &#189; godz.</p><p>Rozwinąć folię i dalej zapiekać aż do zezłocenia (ok. &#189; godz)</p><p></p><p>Uwaga ! czas pieczenia ryby zależy od jej wagi</p><p></p><p>Piny ( orzeszki piniowe, piniole) można kupić w każdym większym super markecie. W dziale z orzeszkami. </p><p></p><p>W połączeniu z innymi składnikami nadają potrawie niecodzienny smak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Alll, post: 920978, member: 11519"] [B]Łosoś nadziewany pietruszką i piniami [/B] Składniki 1 świeży łosoś ok. 2 kg 10 łyżek posiekanej zielonej pietruszki 50g orzeszków piniowych 2 łyżki ajwaru pikantnego Czosnek Cytryna Przyprawa do ryb Sól Wykonanie: Rybę oczyścić, natrzeć solą, przyprawą do ryb, skropić cytryną. Przygotować nadzienie: Posiekać pietruszkę. Dodać kilka łyżek ajwaru. 3 ząbki czosnku wycisnąć przez praskę, dodać piny, sól, wymieszać. Rozłożyć folię aluminiową. Posmarować olejem, położyć na nią rybę nadzianą farszem, skropić cytryną. Zawinąć, zostawić na noc. Piec w temp. 180 st około 1 ½ godz. Rozwinąć folię i dalej zapiekać aż do zezłocenia (ok. ½ godz) Uwaga ! czas pieczenia ryby zależy od jej wagi Piny ( orzeszki piniowe, piniole) można kupić w każdym większym super markecie. W dziale z orzeszkami. W połączeniu z innymi składnikami nadają potrawie niecodzienny smak. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś faszerowany pietruszką i piniami
Top
Bottom