Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Losos marynowany - czyli troche inny gravlax*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 199993" data-attributes="member: 59"><p><strong>Losos</strong> - najlepiej czesc od ogona (ok 300-400g)</p><p></p><p>wszystkiego po lyzce: </p><p>- sol morska</p><p>- cukier</p><p>- czarny pieprz (utluc, czy zmielic) </p><p>- brandy</p><p>- koper swiezy, posiekany</p><p></p><p>wymieszac, natrzec rybe, zlozyc tak, by skora byla na zewnatrz. </p><p>Polozyc na polmisku, przykryc folia i obciazyc. Trzymac w lodowce 24h. </p><p>Potem rybe osuszyc i kroic na przezroczyste plasterki. </p><p>Dekorowac koprem, cytryna, limonka. </p><p></p><p><strong>SOS</strong></p><p>2 lyzki niemieckiej musztardy (gladka, zolty kolor, raczej slona niz kwasna czy slodka)</p><p>1 lyzka cukru</p><p>1 zoltko</p><p>7 lyzek oliwy</p><p>2 lyzki kopru</p><p>ewentualnie sol i pieprz - dosmaczyc</p><p></p><p>ukrecic na majonez - na koniec dodac koper. </p><p>doskonale z ciemnym pieczywem (jak pumpernikiel) jak i z buleczka. </p><p></p><p>zrodlo: &quot;Pokarmy milosne&quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 199993, member: 59"] [B]Losos[/B] - najlepiej czesc od ogona (ok 300-400g) wszystkiego po lyzce: - sol morska - cukier - czarny pieprz (utluc, czy zmielic) - brandy - koper swiezy, posiekany wymieszac, natrzec rybe, zlozyc tak, by skora byla na zewnatrz. Polozyc na polmisku, przykryc folia i obciazyc. Trzymac w lodowce 24h. Potem rybe osuszyc i kroic na przezroczyste plasterki. Dekorowac koprem, cytryna, limonka. [B]SOS[/B] 2 lyzki niemieckiej musztardy (gladka, zolty kolor, raczej slona niz kwasna czy slodka) 1 lyzka cukru 1 zoltko 7 lyzek oliwy 2 lyzki kopru ewentualnie sol i pieprz - dosmaczyc ukrecic na majonez - na koniec dodac koper. doskonale z ciemnym pieczywem (jak pumpernikiel) jak i z buleczka. zrodlo: "Pokarmy milosne" [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Losos marynowany - czyli troche inny gravlax*
Top
Bottom