Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Losos na styl marokanski z pomarancza*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 1101253" data-attributes="member: 28"><p>2 pomarancze</p><p>kilka listkow bazylii</p><p>1/2 czerwonej cebuli, w plastry</p><p>10 lduzych czarnych oliwek marynowane w oleju</p><p>kilka garstek salaty- moze byc meslun, arugula</p><p>6 lyzek oliwy z oliwek</p><p>1 lyzeczka chilli</p><p>1 lyzeczka kuminu</p><p>1/4 lyzeczki cynamonu</p><p>1 1/2 to 2 lyzeczki soli</p><p>4 kawalki lososia , bez skory</p><p></p><p>Pomarancze obieramy i kroimy w plastry, ukladamy na srodku talerza. Na pomaranczy ukladamy bazylie, cebule, oliwki i salate. Mozna skropic oliwa z oliwek po czym odkladamy na bok i zabiarmay sie za lososia. </p><p></p><p>W malej miseczce meiszamy przyprawy ktorymi nastepnie mocno nacieramy jedna strone lososia. </p><p>Rozgrzewamy lyzke oleju na patlece, smazymy lososia przyprawamy do dolu przez 2 minuty, nastepnei smazymy druga strone przez kolejne 2 minuty lub dluzej w zaleznosci od naszych preferencji. </p><p></p><p>Podajemy lososia na pomaranczach, skropionego oliwa z oliwek, u mnie w domu z gotowana czewona quinoa. </p><p></p><p></p><p>Uwaga: Zamiast skrapiac oliwa mzona zrobic dressing z soku pomaranczowego, octu z bialego wina i oliwy co bardzo dodaje do smaku</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 1101253, member: 28"] 2 pomarancze kilka listkow bazylii 1/2 czerwonej cebuli, w plastry 10 lduzych czarnych oliwek marynowane w oleju kilka garstek salaty- moze byc meslun, arugula 6 lyzek oliwy z oliwek 1 lyzeczka chilli 1 lyzeczka kuminu 1/4 lyzeczki cynamonu 1 1/2 to 2 lyzeczki soli 4 kawalki lososia , bez skory Pomarancze obieramy i kroimy w plastry, ukladamy na srodku talerza. Na pomaranczy ukladamy bazylie, cebule, oliwki i salate. Mozna skropic oliwa z oliwek po czym odkladamy na bok i zabiarmay sie za lososia. W malej miseczce meiszamy przyprawy ktorymi nastepnie mocno nacieramy jedna strone lososia. Rozgrzewamy lyzke oleju na patlece, smazymy lososia przyprawamy do dolu przez 2 minuty, nastepnei smazymy druga strone przez kolejne 2 minuty lub dluzej w zaleznosci od naszych preferencji. Podajemy lososia na pomaranczach, skropionego oliwa z oliwek, u mnie w domu z gotowana czewona quinoa. Uwaga: Zamiast skrapiac oliwa mzona zrobic dressing z soku pomaranczowego, octu z bialego wina i oliwy co bardzo dodaje do smaku [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Losos na styl marokanski z pomarancza*
Top
Bottom