Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Losoś po tatarsku z ananasem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1491139" data-attributes="member: 10341"><p>Pozwoliłam sobie zmienić temat rybny na tego łososia, którego podaję zawsze w święta na śniadanie. Przepis pochodzi z czasopisma &quot;Pani domu poleca - Boże Narodzenie&quot;.</p><p></p><p>Składniki</p><p></p><p>- 25 dkg wędzonego łososia </p><p></p><p>- 3 plastry ananasa (świeżego lub z puszki - ja biorę najczęściej z puszki)</p><p></p><p>- pół pęczka koperku (ja biorę niezbyt duży)</p><p></p><p>- cytryna</p><p></p><p>- łyżka octu winnego</p><p></p><p>- szczypta imbiru</p><p></p><p>Łososia posiekać na drobne kawałki. Ja kupuję w plastrach, więc bardzo uważnie, bo plastry są cienkie, kroję ostrym nożem w średnią kostkę. Kto ma w kawałku, wybiera odpowiadające mu kawałki. Ananas kroimy w drobniutką kostkę. Cytrynę sparzamy i przekrawamy na pół. Jedną połówkę kroimy w cieniutkie plasterki, usuwając przy okazji pestki. Z drugiej połówki wyciskamy sok i miksujemy go z octem oraz imbirem. </p><p></p><p>Przygotowaną rybę układamy na półmisku, posypujemy ananasem, polewamy przygotowaną marynatą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem posypujemy umytym, wysuszonym i posiekanym koperkiem. Ozdabiamy plasterkami cytryny. Smacznego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1491139, member: 10341"] Pozwoliłam sobie zmienić temat rybny na tego łososia, którego podaję zawsze w święta na śniadanie. Przepis pochodzi z czasopisma "Pani domu poleca - Boże Narodzenie". Składniki - 25 dkg wędzonego łososia - 3 plastry ananasa (świeżego lub z puszki - ja biorę najczęściej z puszki) - pół pęczka koperku (ja biorę niezbyt duży) - cytryna - łyżka octu winnego - szczypta imbiru Łososia posiekać na drobne kawałki. Ja kupuję w plastrach, więc bardzo uważnie, bo plastry są cienkie, kroję ostrym nożem w średnią kostkę. Kto ma w kawałku, wybiera odpowiadające mu kawałki. Ananas kroimy w drobniutką kostkę. Cytrynę sparzamy i przekrawamy na pół. Jedną połówkę kroimy w cieniutkie plasterki, usuwając przy okazji pestki. Z drugiej połówki wyciskamy sok i miksujemy go z octem oraz imbirem. Przygotowaną rybę układamy na półmisku, posypujemy ananasem, polewamy przygotowaną marynatą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem posypujemy umytym, wysuszonym i posiekanym koperkiem. Ozdabiamy plasterkami cytryny. Smacznego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Losoś po tatarsku z ananasem
Top
Bottom