Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś w cieście phyllo*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 291850" data-attributes="member: 160"><p>będzie po lebkach</p><p></p><p>skladniki</p><p>2 kawąłki łososia (kazdy 11- 150g_</p><p>4 platy ciasta phyllo (18 x 30 cm )</p><p>1 łyzeczka swiezego startego imbiru</p><p>skórka starta z 1 limonki + sok</p><p>1 zmiażdzony zabek czosnku</p><p>1 lyzka posiekanej kolendry</p><p>1 dymka drobno posiekana</p><p></p><p>25 g masła</p><p>pieprz, sol..</p><p>wymieszać:</p><p>imbir, skórkę, czosnek, kolendre i dymkę, wlac sok wyciśnięty z limonki</p><p>masło rozpuścić</p><p>1 płat ciasta połozyć na blacie posmarowac masłem</p><p>przykryć drugim płatem, posmarowac masłem</p><p>na cieście ulozyć łososia, polac połowa mikstury</p><p>zawinąc , posmarowac masłem</p><p>to samo zrobic z drugim kawłakiem ryby</p><p></p><p>zawijaski ulożyc na natłuszczonym papierze do pieczenia</p><p>piec 20 -25 minut</p><p></p><p>udekotrowac kolendra, limonką itp</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 291850, member: 160"] będzie po lebkach skladniki 2 kawąłki łososia (kazdy 11- 150g_ 4 platy ciasta phyllo (18 x 30 cm ) 1 łyzeczka swiezego startego imbiru skórka starta z 1 limonki + sok 1 zmiażdzony zabek czosnku 1 lyzka posiekanej kolendry 1 dymka drobno posiekana 25 g masła pieprz, sol.. wymieszać: imbir, skórkę, czosnek, kolendre i dymkę, wlac sok wyciśnięty z limonki masło rozpuścić 1 płat ciasta połozyć na blacie posmarowac masłem przykryć drugim płatem, posmarowac masłem na cieście ulozyć łososia, polac połowa mikstury zawinąc , posmarowac masłem to samo zrobic z drugim kawłakiem ryby zawijaski ulożyc na natłuszczonym papierze do pieczenia piec 20 -25 minut udekotrowac kolendra, limonką itp [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś w cieście phyllo*
Top
Bottom