Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
losos w folii po skandynawsku (scandinavian vel scandi)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 39183" data-attributes="member: 36"><p>Rozmrozonego i wypatroszonego lososia kladziemy na duzym kawalku folii aluminiowej, skrapiamy cytryna, nacieramy sola i ew.pieprzem (moze byc czarny). Moze sobie tak chwile polezec (10-15 min). </p><p>Do srodka wkladamy plasterki cytryny, duuzo koperku (nie trzeba go nawet kroic) i ew. pare kawaleczkow masla. </p><p>Zawijamy rybe w elegancki pakiecik, pamietajac, by faldki zawiniecia byly jak najwyzej - nie powinno wtedy nic z ryby wyciec. Do piekarnika 180 C na ok.20-25 min (zalezy od wielkosci ryby). </p><p>Ja podaje z domowym pure ziemniaczanym z posiekanym koperkiem i szczypiorkiem i salatka z pomidorow, ale inne warzywa tez z pewnoscia pasuja. </p><p>U mnie taki rybiszon znika na raz </p><p></p><p>Albo moze filety z dorsza, robione podobnie, mozna dodac troche marchewki i selera w slupkach oraz pokrojonej w niezbyt mala kostke cebuli. Ja wtedy nie dodaje koperku. </p><p>Podlac kilkoma lyzkami bialego wina, zawinac - i do piecyka. Tez dobre, bo pieczenie w folii daje bardzo soczysta rybe. No i nie trzeba myc brytfanki</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 39183, member: 36"] Rozmrozonego i wypatroszonego lososia kladziemy na duzym kawalku folii aluminiowej, skrapiamy cytryna, nacieramy sola i ew.pieprzem (moze byc czarny). Moze sobie tak chwile polezec (10-15 min). Do srodka wkladamy plasterki cytryny, duuzo koperku (nie trzeba go nawet kroic) i ew. pare kawaleczkow masla. Zawijamy rybe w elegancki pakiecik, pamietajac, by faldki zawiniecia byly jak najwyzej - nie powinno wtedy nic z ryby wyciec. Do piekarnika 180 C na ok.20-25 min (zalezy od wielkosci ryby). Ja podaje z domowym pure ziemniaczanym z posiekanym koperkiem i szczypiorkiem i salatka z pomidorow, ale inne warzywa tez z pewnoscia pasuja. U mnie taki rybiszon znika na raz Albo moze filety z dorsza, robione podobnie, mozna dodac troche marchewki i selera w slupkach oraz pokrojonej w niezbyt mala kostke cebuli. Ja wtedy nie dodaje koperku. Podlac kilkoma lyzkami bialego wina, zawinac - i do piecyka. Tez dobre, bo pieczenie w folii daje bardzo soczysta rybe. No i nie trzeba myc brytfanki [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
losos w folii po skandynawsku (scandinavian vel scandi)*
Top
Bottom