Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś w galarecie (franki)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 39285" data-attributes="member: 36"><p>Ja zazwyczaj robię na 2 osoby więc używam 1 filet z łososia, najlepiej bez skóry. </p><p>W garnku gotuję wodę i wrzucam 1-2 kostki rosołowe (np. rosół z warzywami), ziele ang. listki laurowe, pieprz. Po czym na kilka minut wkładam pokrojonego w 2-3cm paski łososia, przykrywam i gotuje na małym ogniu. </p><p>Nie może gotować się zbyt długo ponieważ będzie suchy. </p><p>Wyjmuje rybę, rosół odcedzam. W 3-4 łyżkach zimnej wody rozpuszczam żelatynę, a gdy stężeje rozpuszczam w tymże rosole i mieszam, co by się rozpuściło. Ewentualnie dosalam i dopieprzam. </p><p>Rybę układam w głębokim półmisku i zalewam rosołem, po czym układam ugotowane na twardo jajo i kolorową pokrojoną paprykę. Jeśli wolisz może to być np. marchewka, którą najlepiej ugotować w rosole, ale ja nie mogę marchewki, a poza tym to dłużej trwa lub kukurydza z puszki. </p><p>To tyle.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 39285, member: 36"] Ja zazwyczaj robię na 2 osoby więc używam 1 filet z łososia, najlepiej bez skóry. W garnku gotuję wodę i wrzucam 1-2 kostki rosołowe (np. rosół z warzywami), ziele ang. listki laurowe, pieprz. Po czym na kilka minut wkładam pokrojonego w 2-3cm paski łososia, przykrywam i gotuje na małym ogniu. Nie może gotować się zbyt długo ponieważ będzie suchy. Wyjmuje rybę, rosół odcedzam. W 3-4 łyżkach zimnej wody rozpuszczam żelatynę, a gdy stężeje rozpuszczam w tymże rosole i mieszam, co by się rozpuściło. Ewentualnie dosalam i dopieprzam. Rybę układam w głębokim półmisku i zalewam rosołem, po czym układam ugotowane na twardo jajo i kolorową pokrojoną paprykę. Jeśli wolisz może to być np. marchewka, którą najlepiej ugotować w rosole, ale ja nie mogę marchewki, a poza tym to dłużej trwa lub kukurydza z puszki. To tyle. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś w galarecie (franki)*
Top
Bottom