Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Losos w soczewicy z maslem ziolowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 750598" data-attributes="member: 28"><p>Dzisiaj zrobilam tego lososia i bardzo nam smakowal. Pomimo iz moze sie wydawac ze w tym przepisie jest duzo masla, ja calosci tego masla ziolowego nie uzylam. </p><p></p><p></p><p>Maslo ziolowe:</p><p></p><p>5 lyzek masla</p><p>1 lyzka posiekanego szczypioru</p><p>1 lyzeczka estragonu </p><p>2 lyzeczki musztardy</p><p>2 lyzeczki soku z cytryny</p><p></p><p></p><p>Puree z Soczewicy:</p><p>1 szklanka zielonej soczewicy</p><p>4 lyzki wody</p><p>2 pory ( pokrojone w plasterki)</p><p>1 lyzka masla</p><p>1/2 -1 lyzka soku z cytryny</p><p></p><p>Losos:</p><p>filet z lososia</p><p>2 lyzki masla</p><p></p><p>Do zrobienia masla ziolowego;</p><p>mieszamy wszystkie skladniki, dosmaczamy sola i pieprzem</p><p></p><p>Gotujemy soczewice z1 lyzeczka soli az sie zagotuje, nastepnie na wolnym ogniu przez okolo 20 minut. Zachowujemy 1/2 szklanki wody z soczewicy a reszte odsaczamy. Podczas gotowania soczewicy pokrokone pory gotujemy na masle, mieszajac od czasu do czasu (oolo 6-8minut). Nastepnie soczewice, sok z cytryy, 3 lyzki ziolowego masla i zachowana wode dodajemy do gotujacych sie por- calosc mieszamy az maslo sie roztopi. </p><p></p><p>Rybe solimy, pieprzym i smazymy okolo 6-8 minut. Rybe podajemy ulozona na i lekko przykryta soczewica i maslem ziolowym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 750598, member: 28"] Dzisiaj zrobilam tego lososia i bardzo nam smakowal. Pomimo iz moze sie wydawac ze w tym przepisie jest duzo masla, ja calosci tego masla ziolowego nie uzylam. Maslo ziolowe: 5 lyzek masla 1 lyzka posiekanego szczypioru 1 lyzeczka estragonu 2 lyzeczki musztardy 2 lyzeczki soku z cytryny Puree z Soczewicy: 1 szklanka zielonej soczewicy 4 lyzki wody 2 pory ( pokrojone w plasterki) 1 lyzka masla 1/2 -1 lyzka soku z cytryny Losos: filet z lososia 2 lyzki masla Do zrobienia masla ziolowego; mieszamy wszystkie skladniki, dosmaczamy sola i pieprzem Gotujemy soczewice z1 lyzeczka soli az sie zagotuje, nastepnie na wolnym ogniu przez okolo 20 minut. Zachowujemy 1/2 szklanki wody z soczewicy a reszte odsaczamy. Podczas gotowania soczewicy pokrokone pory gotujemy na masle, mieszajac od czasu do czasu (oolo 6-8minut). Nastepnie soczewice, sok z cytryy, 3 lyzki ziolowego masla i zachowana wode dodajemy do gotujacych sie por- calosc mieszamy az maslo sie roztopi. Rybe solimy, pieprzym i smazymy okolo 6-8 minut. Rybe podajemy ulozona na i lekko przykryta soczewica i maslem ziolowym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Losos w soczewicy z maslem ziolowym*
Top
Bottom