Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym (Renia)*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Johasia" data-source="post: 39294" data-attributes="member: 36"><p><u>Na dwie osoby</u>: </p><p>2 dzwonki łososia , </p><p>1 kostka cytrynowo -koperkowa Knorra, </p><p>100g śmietanki słodkiej , </p><p>mąka, </p><p>sól, </p><p>ew. koperek , </p><p>oliwa z oliwek.. </p><p>makaron gniazda wg apetytu. </p><p></p><p>Kostkę Knorra rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody tym zalać dzwonki łososia , odczekać 15 min. </p><p>Na oliwie usmażyć łososia oprószonego mąką ok. 5 min. z każdej strony.</p><p>Zdjąć z patelni na talerze , na patelnię wlać resztę rozpuszczonej kostki Knorra w której się moczył łosoś, dodać śmietankę cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia jeśli potrzeba dosolić i wsypać posiekany koperek. </p><p>W międzyczasie ugotować makaron odcedzić wyłożyć na talerze obok łososia , wszystko polać sosikiem i delektować się. </p><p>Nie pożałujecie &quot;niebo w gębie'..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Johasia, post: 39294, member: 36"] [U]Na dwie osoby[/U]: 2 dzwonki łososia , 1 kostka cytrynowo -koperkowa Knorra, 100g śmietanki słodkiej , mąka, sól, ew. koperek , oliwa z oliwek.. makaron gniazda wg apetytu. Kostkę Knorra rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody tym zalać dzwonki łososia , odczekać 15 min. Na oliwie usmażyć łososia oprószonego mąką ok. 5 min. z każdej strony. Zdjąć z patelni na talerze , na patelnię wlać resztę rozpuszczonej kostki Knorra w której się moczył łosoś, dodać śmietankę cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia jeśli potrzeba dosolić i wsypać posiekany koperek. W międzyczasie ugotować makaron odcedzić wyłożyć na talerze obok łososia , wszystko polać sosikiem i delektować się. Nie pożałujecie "niebo w gębie'.. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Łosoś w sosie koperkowo-cytrynowym (Renia)*
Top
Bottom