Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Losos w sosie z martini*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1179451" data-attributes="member: 5590"><p>Bardzo dobry i szybki sos, przepis mniej wiecej wzielam stad: <a href="http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Big-City-Salmon-with-Martini-Sauce-355900" target="_blank">http://www.epicurious.com/recipes/food/vie...ni-Sauce-355900</a> Ciemno juz bylo jak jedlismy, wiec kolory niezbyt odpowiadaja rzeczywistosci</p><p></p><p>[ATTACH=full]67070[/ATTACH]</p><p></p><p>Lososia przyrzadzic jak kto chce. Mozna kupic dzwonki i usmazyc, lub tak jak ja upiec caly plat (posolony, bardzo duzo pieprzu na wierzch, wiorki masla, piec w 150C az bedzie gotowy).</p><p></p><p>Sos:</p><p></p><p>- 8 lyzek wytrawnego martini</p><p>- 8 lyzek ginu</p><p>- 1 lyzka posiekanej szalotki</p><p>- 1 lyzeczka posiekanych/potluczonych jagod jalowca</p><p>- 1 lyzeczka zielonego pieprzu (moze byc suchy albo z zalewy)</p><p>- 100g creme fraiche (czy innej gestej tlustej smietany)</p><p>- lyzka bardzo zimnego masla</p><p></p><p>- sok z cytryny</p><p>- kilka oliwek nadziewanych papryka, pokrojonych</p><p></p><p>1. Do rondla wlewamy martini, gin, dorzucamy szalotke, jalowiec i pieprz i na wolnym ogniu redukujemy o ok 1/3 objetosci.</p><p>2. Dodajemy smietane i dalej wolno gotujemy by odparowalo jeszcze troche. Na koncu sciagamy rondelek z ognia i dodajemy maslo i szybko mieszamy az sie rozpusci.</p><p>3. Lososia porcjujemy, skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy sosem i posypujemy oliwkami</p><p></p><p>SMACZNEGO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1179451, member: 5590"] Bardzo dobry i szybki sos, przepis mniej wiecej wzielam stad: [URL="http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Big-City-Salmon-with-Martini-Sauce-355900"]http://www.epicurious.com/recipes/food/vie...ni-Sauce-355900[/URL] Ciemno juz bylo jak jedlismy, wiec kolory niezbyt odpowiadaja rzeczywistosci [ATTACH=full]67070[/ATTACH] Lososia przyrzadzic jak kto chce. Mozna kupic dzwonki i usmazyc, lub tak jak ja upiec caly plat (posolony, bardzo duzo pieprzu na wierzch, wiorki masla, piec w 150C az bedzie gotowy). Sos: - 8 lyzek wytrawnego martini - 8 lyzek ginu - 1 lyzka posiekanej szalotki - 1 lyzeczka posiekanych/potluczonych jagod jalowca - 1 lyzeczka zielonego pieprzu (moze byc suchy albo z zalewy) - 100g creme fraiche (czy innej gestej tlustej smietany) - lyzka bardzo zimnego masla - sok z cytryny - kilka oliwek nadziewanych papryka, pokrojonych 1. Do rondla wlewamy martini, gin, dorzucamy szalotke, jalowiec i pieprz i na wolnym ogniu redukujemy o ok 1/3 objetosci. 2. Dodajemy smietane i dalej wolno gotujemy by odparowalo jeszcze troche. Na koncu sciagamy rondelek z ognia i dodajemy maslo i szybko mieszamy az sie rozpusci. 3. Lososia porcjujemy, skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy sosem i posypujemy oliwkami SMACZNEGO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Losos w sosie z martini*
Top
Bottom