Łosoś z jabłkami*

volpe

Member
Cze 4, 2008
52
0
0
Składniki:
po 20 dag masła i mrożonych kurek
po 250 ml bulionu z warzyw i soku z jabłek
15 dag jabłek
100 ml śmietany
sól i biały pieprz
4 filety z łososia
10 dag mąki
pół pęczka koperku

Wykonanie:
1. Łyżkę masła rozgrzać i rozprowadzić łyżką mąki. Wlać bulion i sok. Dodać starte jabłka i dusić 20 minut. Dodać śmietanę, sól i pieprz.
2. Kurki posiekać, dusić na maśle i dodać do sosu.
3. Łososia oprószyć solą, pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na maśle i przybrać koperkiem. Rybę podawać polaną sosem.

Smacznego!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy