- Cze 4, 2008
- 52
- 0
- 0
Składniki:
po 20 dag masła i mrożonych kurek
po 250 ml bulionu z warzyw i soku z jabłek
15 dag jabłek
100 ml śmietany
sól i biały pieprz
4 filety z łososia
10 dag mąki
pół pęczka koperku
Wykonanie:
1. Łyżkę masła rozgrzać i rozprowadzić łyżką mąki. Wlać bulion i sok. Dodać starte jabłka i dusić 20 minut. Dodać śmietanę, sól i pieprz.
2. Kurki posiekać, dusić na maśle i dodać do sosu.
3. Łososia oprószyć solą, pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na maśle i przybrać koperkiem. Rybę podawać polaną sosem.
Smacznego!
po 20 dag masła i mrożonych kurek
po 250 ml bulionu z warzyw i soku z jabłek
15 dag jabłek
100 ml śmietany
sól i biały pieprz
4 filety z łososia
10 dag mąki
pół pęczka koperku
Wykonanie:
1. Łyżkę masła rozgrzać i rozprowadzić łyżką mąki. Wlać bulion i sok. Dodać starte jabłka i dusić 20 minut. Dodać śmietanę, sól i pieprz.
2. Kurki posiekać, dusić na maśle i dodać do sosu.
3. Łososia oprószyć solą, pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na maśle i przybrać koperkiem. Rybę podawać polaną sosem.
Smacznego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: